Amazons droner kommer … med pakker … måske

Når det kommer til nethandel er den allerstørste udfordring altid distributionen. Her har den traditionelle detailhandel fordelen ved at kunne give os tingene nuMen nu har Amazon afsløret deres planer for at ændre dette – med droner!

Amazons droner er mere fredelige - (billede fra US Navy)

Amazons droner er mere fredelige – (billede fra US Navy)

I et indslag på 60 minutes afslørede Amazon’s direktør Jeff Bezos sine planer med “Amazon Prime Air” – en flåde af små elektriske octokopters der kan bære pakker på op til 2,5 kg. Den vægt udgør, forøvrigt, ifølge Bezos omkring 87% af ordrene.

I videoen, som kan ses nederst på siden her, ser man dronen holde klar for enden af transportbåndet i en af Amazons pakkecentre. Her samler den pakken op, og flyver med den direkte hen til den som har bestilt den. Levering på en halv time fra klik til man har pakken.

Der er naturligvis nogle begrænsninger i alt det her. En af dem er rækkevidden. En Amazon Prime Air drone har en aktionsradius på 10 miles – altså ca. 15 km. Det er naturligvis noget som kan blive bedre, men der kommer nok til at gå lang tid før droner flyver ud til os der bor på landet.

Den anden begrænsning er lovgivning. Det vil utvivlsomt kræve mange godkendelser, og mange tests, før Amazon kan få lov til at sende deres pakkedroner ud i verden. Vi vil forresten også godt være helt sikre på at de ikke taber pakker i hovedet på os.

Jeff Bezos udtalte at en lancering i 2015 var “meget optimistisk” – så det kommer til at tage noget tid. Men det er stadig noget af det mest science-fiction agtige jeg har set i nyhederne meget længe. Fremtiden er her … næsten. Og den har pakker med.

Se videoen herunder – og husk at følge Onlinekurser på Facebook og Google+ for at få besked når der kommer nyt.

En tanke om "Amazons droner kommer … med pakker … måske"

  1. jesper

    Det er et sindssygt godt PR stunt, men med alle de pakker Amazon leverer, bliver det da et logistisk mareridt. Specielt hvis andre webshops også går i gang med det.

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *