Custom Timelines på Twitter – håndplukkede tweets

Twitter har i denne uge lanceret en ny feature – Custom Timelines. Med den har du mulighed for at opbygge dine egne, håndplukkede, timelines af tweets. Kort sagt kan du blive redaktør på din egen nyhedstidslinie.

Man kan sige meget om Twitter, men det kan let blive en smule overvældende at følge med i alt hvad der bliver skrevet. Med Custom Timelines giver Twitter os nu muligheden for at agere redaktører, og præsentere håndplukkede tweets om et emne der interesserer os særligt.

Custom timelines med flere formål

På mange måder er Twitter en sær succes (billede af ELDH - Creative Commons)

(billede af ELDH – Creative Commons)

Den helt banale anvendelse af Twitters “Custom Timelines” er at du kan bruge den til, helt for dig selv, at gemme tweets du gerne vil huske, følge op på eller bare gemme. Du har hele tiden haft muligheden for at gemme tweets som favoritter, men nu kan du så også lave emnerelaterede samlinger – så hvis du interesserer dig både for fodbold og mode kan du lave en timeline for hver af de emner.

Men det bliver rigtig interessant når man begynder at dele sine Custom Timelines med andre. På den måde kan du blive redaktør for andre, og dele de interessante ting du finder med resten af verden. Hjælpe andre til at finde orden i kaos.

Du skal bruge Tweetdeck

Vælg "Custom timeline"

Vælg “Custom timeline”

Hvis du ønsker at gøre brug af custom timelines skal du, udover en konto på Twitter naturligvis, installere programmet Tweetdeck da det kun er her det er understøttet på nuværende tidspunkt – og lige pt. kun i udgaverne til web, Chrome og Windows. De lover at det også kommer til Max OS/X snart.

For at lave en ny custom timeline gør du som følger:

  1. Klikker på “Add column”
  2. Vælger “Custom Timeline”
  3. Så kommer det en ny kolonne op – og du har mulighed for at give den et navn, og en kort beskrivelse
  4. Og så er du klar til at begynde at være redaktør

I Tweetdeck kan du lave mange forskellige søgninger og kolonner – og det kan du få brug for når du vil finde tweets til din custom timeline. Her kan du lave søgninger på specifikke hashtags eller bare på søgeord der giver mening. Når der så dukker et tweet op, som du synes skal gemmes på din timeline så kan du trykke på det lille “pil-kryds” og trække den over på din nye tidslinie.

Udgivelse af din custom timeline

Når du så gerne vil gøre andre mennesker opmærksom på din custom timeline så kan du gøre det på to måder. Den nemmeste måde er at henvise direkte til tidslinien på Twitter – hver custom timeline får nemlig en unik URL. Eller du kan være lidt mere avanceret, og embedde den på din hjemmeside.

Som et eksempel har jeg lavet en custom timeline for Ugebrev for Ledige, hvor vi følger relevante nyheder om job, karriere og arbejdsmarkedspolitik. Den kan man finde på linket her – eller du kan se den direkte her i bunden af artiklen.

Der er sikkert nogen som tænker: “Det minder om Storify” – og ja det gør det. Men formålet er noget lidt andet. Storify er til, i retrospekt, at skabe sammenhæng i indhold fra forskellige sociale medier. Custom Timeline er mere velegnet til løbende redaktion omkring et emne, en begivenhed, et brand eller hvad der skulle interesse dig.

Hvad vil du bruge custom timelines til?

Følg Onlinekurser på Facebook, Google+ og YouTube for at få besked når vi kommer med nyt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *