Xbox One – den nye X-Box

I dag blev det så afsløret hvad efterfølgeren til Xbox 360 kom til at hedde – og hvad den kan. Følg med herunder. Og navnet – det blev Xbox One!

Den nye Xbox One - billede fra Microsoft

Den nye Xbox One – billede fra Microsoft

Microsoft lancerer Xbox som værende meget mere end en spilkonsol. Faktisk har den første del af præsentationen handlet om alt muligt andet. Og først og fremmest lader den store feature til at være stemmestyring. For i præsentationen bliver alting lanceret med ved at præsentationen bliver styret med stemmen og ikke med en controller. Så i slutningen af året siger vi “Ok Glass” til vores briller og “Xbox” til vores mediecenter.

Internet Explorer

Noget af det som har været efterspurgt mest på Xbox var en browser. Og det har Xbox One ændret på. Nu kommer der en decideret internet browser på dit TV – så du kan surfe fra sofaen. De andre konsoller har haft det før – så det er vel mest af alt Xbox som nu haler ind.

Skype

Microsoft har givet en utrolig stor pose penge for Skype – og med Xbox One integrerer de det nu med Xbox. De praler meget af at man endda nu kan lave gruppe-video-samtaler direkte på TV. Om det kan betyde at folk faktisk begynder at bruge Skype til at lave videokonferencer vil tiden vise. Men personligt er jeg ret begejstret for muligheden for at ringe til folk på en 42-tommer farve-tv-telefon.

TV i centrum

Virkelig meget i præsentationen af Xbox One handlede om TV – og især kabel-TV. De kalder det “intelligent TV”. Og hvis der er en teknologi som har brug for en revolution så er det kabel-TV. Jeg kender ingen anden moderne teknologi som er så grundlæggende frustrerende som kabel-TV-bokse, dårlige interfaces og elendige fjernbetjeninger. Men … kommer de her intelligent features til at fungere i Danmark? Eller er det kun for amerikanske brugere? Det svarede pressekonferencen ikke på.

Hardware

Microsoft er, ikke overraskende, stolte af deres nye Xbox. Og den er meget meget mere kraftfuld end den gamle Xbox (den er altså også 8 år gammel – det er længe i en digital verden).

Helt konkret betyder det også at Xbox One bliver den første som kommer med blu-ray. Så ja … Sony vandt – de gik også hurtig hen over det i pressekonferencen.

Ny Kinect og ny controller

Den nye Xbox One er integreret med en ny udgave af Kinect – og Microsoft siger at den nu er meget mere præcis. Den kan genkende din stemme og den kan – påstår Microsoft – måle din puls(!) Det er ret vildt, hvis det virkelig virker. Når jeg lyder skeptisk er det nok fordi jeg ejer en af de første Kinect-sensors. Og den er i hvert tilfælde ikke særlig præcis.

Der kommer også en ny controller som har flere feedbacks, og som giver flere muligheder for spiludviklere. Ikke bare at controlleren kan ryste, men også give andre former for feedback.

Indhold

Electronic Arts kommer på scenen for at præsentere deres nye EA Sports linie. De kalder deres nye teknologi for EA Sports Ignite. Hvor spillene kommer til at virke meget mere “virkelige”. Det præsenterede de blandt andet ved at have fået Messi til at fortælle om hvordan det er at gå ind på stadion. Det kommer ved at lave bedre modstandere, mere intelligente modstandere og et bedre overblik.

De nye EA Ignite features er kun på Xbox One … det er i virkeligheden det rigtig interessante. For det lyder som om her kommer Microsofts første virkelig store fordel foran Sony.

Forza 5

Microsoft har deres eget spilstudie – kaldet Microsoft Studios. Og de laver titler som kun kan fås på Xbox. Den som blev præsenteret på aftenens event var “Forza Motorsport 5”. Og flot ser den ud … virkelig imponerende. Men det havde alle nok forventet i forvejen. Og det var det eneste de ville sige. At det nye Forza var godt. Rigtig godt. Og at det var klar samtidig med at den nye konsol kom. Ja, tak … men udover at grafikken er flot (det er den jo sådan set også på Xbox 360) – så ved vi ikke ret meget andet.

Den anden præsentation kom med spillet “Quantum Break” fra de samme udviklere som lavede “Max Payne”. Og det var imponerende. I en blanding af rigtig film og grafik så det ud til at være et meget interessant spil. Men igen – det var godt nok ikke mange detaljer de kom med. At vise en spiltrailer er måske nok ikke helt nok. I hvert tilfælde ikke nok til at gøre mig tilfreds.

Tilbage til TV

Det er helt klart at de næste konsoller ikke handler om spil – og efter det lille frikvarter kom keynoten også tilbage til at handle om TV. Denne gang om at lave interaktivt TV.

Tanken er, som Microsoft forklarer det, at Xbox skal gøre at vi skal bruge TV som et socialt omdrejningspunkt i det vi laver. De kaldte det direkte Xbox for “den nye vandkøler” – altså stedet hvor vi samles.

Halo

Halo har været launch-titel på Xbox og på Xbox 360. Så det ville jo være mærkeligt hvis ikke Halo også var med på Xbox One. Og det er det …. men ikke som et spil! Derimod lancerer de Halo som en TV-serie som kan ses, og interageres med, via Xbox One. MS mener det så alvorligt at de har fået Steven Spielberg til at være med som “executive producer” – og han glædede sig. Man kunne være ond og tænke … “det må have været dyrt”.

Men det er interessant at Xbox i den grad ser sig selv som et underholdningscenter. Det er jo ikke nyt fra Microsoft – de har lavet Media Center i årevis. Men måske er verden åben til det nu … måske vil det her virkelig komme til at revolutionere måden vi bruger TV på.

Call of Duty

Eventen sluttede med en præsentation af Call of Duty: Ghosts – og en live demo af hvordan det ser ud på skærmen. Og for en gammel mand der startede med at spille på sin ZX Spectrum må jeg sige “wow”. Det ligner seriøst en million. Om det betyder det store for gameplay må jo vise sig. Men flot det er det. Det kan vi vist ikke komme uden om.

Hvornår kan jeg købe Xbox One?

Det var det … men hvornår kan jeg få den. Fra talerstolen sagde de bare “later this year”. Jo tak – det havde jeg et eller andet sted gættet. Men MS lover også at de kommer til at fortælle mere til E3 konferencen om en måneds tid.

Så der står vi tilbage. Vi ved ikke hvornår den kommer. Vi ved ikke hvad den koster. Men vi ved at det bliver i år – og at især stemmestyringen ser ud til at fungere fremragende. Lad mig gætte på at den, desværre, ikke kan forstå dansk. Men jeg glæder mig alligevel.

Se hele præsentationen her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *