Der er job i fundraising

De frivillige organisationer samler hvert år mellem 3 og 4 milliarder kroner ind fra private. Et så stort beløb kommer ikke ind af sig selv – det kræver viden, forståelse, etik og entusiasme. Egenskaber som findes hos den gode fundraiser. Og gode fundraisere er i høj kurs.

Der er job i fundraising (billede af epsos.de)

Vi befinder os i en krise. Det hører vi igen og igen. Den krise indebærer at samfundets svageste borgere bliver presset endnu mere. Velfærdsstaten er under pres, og i højere og højere grad ser vi frivillige organisationer overtage en del af arbejdet med de allermest udsatte. Disse organisationer ser et stadig voksende behov for de ydelser som de tilbyder.

Men for at kunne tilbyde hjælp og støtte til de svageste borgere er man nød til at have penge. Selv frivillige organisationer kan ikke leve af den gode vilje alene. De penge bliver skaffet gennem fundraising.

Som fundraiser er man bindeleddet mellem befolkning og organisation. Det er et krævende job, men også et spændende job. Det kræver indlevelse og empati. For fundraising er ikke det samme som andet salg. Her sælger man ikke et produkt – man sælger tillid. Befolkningen vil gerne give penge, men det kræver at der er en tillid til organisationen, en forståelse for sagen og en tro på at det nytter.

Hvis du vil arbejde som fundraiser skal du kunne sætte dig ind i hvilket behov organisationen dækker. Du skal forstå de etiske spilleregler – og de juridiske. Du skal lære at relatere dig til dem som vil give penge, og du skal kunne forholde dig til dem som organisationen hjælper. Desuden skal du have kendskab til hvordan man laver en kampagne, hvordan man bruger sociale medier, hvilke regler der gælder for indsamlinger og meget mere.

Den gode nyhed er dels at der er job at få … og at disse ting kan læres. Lige nu tilbyder Nyledige uddannelsen til “Fundraiser” – et seks-ugers forløb, hvor man lærer hvordan man arbejder som fundraiser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *