Det starter med en ide

Der er mange måder at anskue iværksætteri på. Der findes folk som vil være iværksættere fordi de ikke vil have en chef. Der findes folk som vil være iværksættere fordi de gerne vil tjene en masse penge. Og så findes der dem som vil være iværksættere fordi de vil ændre verden.

Det er de sidste som har en chance …

Nogen gange er det eneste der skal til en ide (foto af MAIK)

Tit starter det hele med en simpel ide. Nogen gange handler det bare om at indse at der er et behov for noget. Noget der ikke fungerer ordentligt. Et problem som ikke bliver løst. Det er det som er udgangspunktet. Det som skal lede dig på vej som iværksætter.

Når først du har identificeret et behov så begynder processen med at finde en løsning. Det er ikke engang noget du gør bevidst. Som mennesker er vi indrettet til at finde på løsninger – nogen gange skal vi bare give os selv lov til det. For vi er også vores egne allerhårdeste kritikere. Så mange af de ideer som vi går rundt med kommer aldrig videre. Vi får dem aldrig afprøvet i verden fordi vi går udfra at andre nok har gjort det samme, eller noget der er bedre, og at vi forresten slet ikke er sådan nogle “opfindertyper”.

Man behøver ikke at være ingeniør for at udvikle nye produkter og få nye ideer. Det hele starter med ideen – derefter er der kun hårdt arbejde. Men hårdt arbejde som virkelig kan gøre en forskel i det lange løb.

Når først du har ideen så skal den afprøves i verden. Find ud af hvilke dele af ideen du kan gennemføre. Er du mest bare konceptudvikleren? Er du god til salg? Markedsføring? Eller har du en stor forståelse for det tekniske som kræves for at realisere ideen? Der er ingen mennesker der kan det hele, og derfor vil det ofte være en god ide at arbejde med ideer i et team. Find folk som forstår din ide, og som har lyst til at være med til at realisere den. Som kan byde ind med noget til ideen. Find folk der kan det du ikke kan.

Iværksætteri handler om at “sætte noget iværk”. Det handler om at skabe noget nyt. Hvis du har en iværksætterdrøm så find ud af hvad du gerne vil ændre. For når du ændrer verden så kommer de andre ting af sig selv – så bliver du din egen chef, og så kommer du sikkert også til at tjene penge.

Hvis du er ledig og godt kunne tænke dig at lære mere om produktudvikling, så se kurset “Fra Ide til Produkt” på vores søstersite nyledige.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *