En ny Gmail oplevelse (omsider)

Gmail har mere eller mindre lignet sig selv i mange år. Små ændringer er der kommet, men store revolutioner har det været så småt med. Indtil nu. For nu lancerer Google en helt ny inbox i Gmail – og den er virkelig anderledes.

Når jeg åbner min mail så er den oftest oversvømmet af nyhedsbreve, Facebook-opdateringer, Google+-opdateringer, meddelelser om nye followers på Twitter og en masse andet. Det er ikke spam – det er jo ikke mail jeg ikke ønsker. Men det er heller ikke vigtigt. Sådan for alvor. Det er ikke noget jeg nødvendigvis skal reagere på.

Problemet med alt det er at det tager fokus fra de mails som måske ER vigtigte. De ting som jeg skal reagere på. Det er det som Google forsøger at gøre mere overskueligt nu.

Det nye interface på Gmail (billede fra Google)

Det nye interface på Gmail (billede fra Google)

Tabs i gmail

Det nye i Gmail er tabs – eller faneblade som vi ville kalde dem i Danmark. Her vil Google komme med nogle automatiske filtre der sorterer din mail i forskellige kategorier – f.eks. Social (ting fra sociale medier) og Promotions (reklamer, nyhedsbreve, Groupon, Dagens Deal etc.). Men man kan også lave sine egne tabs sådan at enkelt afsendere ryger ind i en særlig kategori.

“Hey – det kan man da også gøre med filtre i dag”, er der nogen der siger. Og det er da sandt. Men spørgsmålet er jo bare om vi så også får sat de filtre op. Om vi får dem opdateret. Min erfaring er at det er et fåtal af email-brugere som vedligeholder en række filtre. Hvis det her nye interface kan det som Google lover (indtil videre har vi kun deres ord for det), så kommer det til at være meget mere automatisk.

Mobil Gmail

Det nye interface på Android

Det nye interface på Android (billede fra Google)

Det her er godt i din browser – og jeg glæder mig til at prøve det. Men det kan blive endnu mere vigtigt på vores mobiltelefoner. Som det er nu så siger min telefon “DING” hver gang jeg får en mail. Og det gør jeg tit, fordi jeg får alle de nyhedsbreve, FB-opdateringer og alt muligt andet. Men i det nye interface vil jeg kunne indstille min telefon til kun at sige “DING” når der kommer en mail i min primære inbox. Altså en mail fra venner, bekendte, kunder eller chefer. Det tror jeg kan aflaste mange af os.

Google lover at de ruller det her ud i løbet af de kommende uger i browseren, til Android og til IOS – så alle os Gmail brugere snart kan få den helt nye oplevelse. De lover også, og det er nok vigtigt for mange, at man bliver i stand til at slå det fra. Så hvis du er en af dem, som ikke vil have at din Gmail ændrer sig – så kan du få den til at være sådan som den altid har været.

Om der gemmer sig andre features i denne opdatering siger Google ikke meget om – hvilke funktioner savner du i Gmail? Skriv i kommentarerne – eller deltag i debatten på Facebook.

Se Googles præsentationsvideo herunder

En tanke om "En ny Gmail oplevelse (omsider)"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *