Få Facebook-venner i baren!

Det er så besværligt at skulle sidde og fedte med sin mobiltelefon når man gerne vil være venner på Facebook med de mennesker man lige har mødt i den lokale bar. Heldigvis er “The Buddy Cup” løsningen vi har ledt efter ….

Få venner gennem øl ... (foto af  Jenny Downing)

Få venner gennem øl … (foto af Jenny Downing)

Det er Budweiser i Brasilien som har udviklet “The Buddy Cup” – et elektronisk ølglas der automatisk gør dig til Facebook-ven med dem du skåler med(!)

Glasset fungerer ved, at du forbinder den til din Facebook-konto ved at scanne en QR-kode – herefter er den klar til brug. Når du så indtager din øl og støder glasset mod en andens “Buddy Cup” – så bliver I automatisk venner på Facebook.

Det kan naturligvis føre til nogle akavede situationer når man gerne vil skåle med ham den flinke, men nægter pure at skåle med hende der hele tiden griner på en irriterende måde. På den anden side er det måske en fordel. Ikke flere socialt påtvungne skål – nu betyder det noget hvem du skåler med. Det er den ny tids måde at drikke dus. Det er jo ikke noget man skal gøre uden at mene det.

Og, spøg til side, så er det faktisk interessant. Ikke fordi “The Buddy Cup” formentlig kommer til at revolutionere øldrikning eller venskaber – for det tror jeg ikke det gør – men fordi det viser at vi for alvor begynder at putte teknologi i alt. 2013 bliver det store år for “weareable tech” – altså teknologi vi kan have på. F.eks. Google Glass, det sagnomspundne Apple ur og andre enheder af samme type. Og det næste oplagte skridt bliver teknologi i genstande – “Internet of things” er der nogen som taler om. Så vores mælk fortæller vores køleskab at den er blevet for gammel. Eller vores glas tæller hvor meget vi har drukket. Eller vores termostat mærker ikke kun om der er nogen i rummet, men hvem det er – og justerer temperaturen i forhold til den enkeltes personlige preference.

Muligheder er uendelige – og det kommer. The Buddy Cup er bare et bevis for at det kommer til at ske.

Skål … se videoen herunder – og du behøver ikke en Buddy Cup for at blive venner med Onlinekurser på Facebook. Du finder os her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *