Find billeder der ligner

Når man søger efter billeder vil man nogengange gerne finde et billede som ligner et andet, og det kan jo være svært at finde. Hvad skal man søge på når man leder efter andre billeder som har netop den særlige blå farve eller udtryk?

Det er blevet noget nemmere med Google Image Search – nu kan du nemlig trække et billede ind på søgelinien – og så søger systemet helt automatisk på billeder der ligner.

Det er ganske enkelt – du går til http://images.google.com/ i din browser. Så finder du det billede du vil bruge som søgekriterie og trækker det ind på søgelinien. Det får skærmen til at skifte og skrive …

Du slipper billedet og venter mens den skriver:

… og vupti så kommer der en søgeskærm frem med billeder som ligner det du har søgt på.

Mit oprindelige billede "Stop Being Boring"

Denne metode kan også være uhyre brugbar, hvis du lægger mange billeder på nettet og gerne vil se om der er nogen som bruger dem uden at have tilladelse. I mit tilfælde havde jeg billedet “Stop being boring” liggende på Flickr, og jeg har givet tilladelse til at folk må bruge det så længe de skriver at det er mig som har taget det – og de ikke bruger det kommercielt.

En hurtig søgning på Google billedsøgning efter dette billede afslørede, at der var en del som ikke helt havde forstået betingelserne for brug af billedet … men også en del som havde. Ved at bruge billedet som søgekriterie fik jeg en oversigt over alle de websteder som brugte mit billede.

Resultatet af søgningen på "Stop being boring"

De få som ikke havde forstået det fik en venlig mail, og har rettet det nu. Men uden muligheden for at søge på mit billede i Google ville jeg ikke have fundet dem.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *