Google Drive og Skydrive – så er der kamp i skyen!

I de sidste år har Dropbox været den dominerende service når det kommer til at synkronisere filer mellem computere – men i den sidste uges tid har Microsoft og Google annonceret nye tjenester, som godt kan gøre det lidt svært at være Dropbox.

Der er slåskamp i skyen (billede af Daniel Boyd - Creative Commons)

Dropbox (se min artikel med introduktion til tjenesten her) var i lang tid den eneste af de her cloud-storage tjenester, som for alvor havde slået igennem. Apple havde deres iCloud, men den var stærkt begrænset i funktionalitet for os der lever uden for Apple’s økosystem, og Microsoft havde deres Skydrive, men det krævede at man uploadede filerne via et webinterface. Den synkronisering som kendetegnede Dropbox var ikke til stede.

Men i sidste uge annoncerede både Microsoft og Google at de nu har tjenester der ligner Dropbox i funktionalitet – men hvor prisen er lavere, og der endda er flere funktionaliteter.

Skydrive

Microsoft Skydrive er en del af Microsoft Live. Hvis du har en hotmail, så har du Skydrive. Og hvis du ikke har logget på din Hotmail i noget tid så skal du gøre det nu. For lige nu kan du helt gratis opgradere dit Skydrive til 25gb – det vil du fortryde ikke at have gjort. Hvis ikke du har en konto i forvejen har du 7gb gratis.

Når du er logget på Skydrive kan du downloade et lille program, som herefter synkroniserer indholdet på Skydrive til din computer. Herefter virker det fuldstændig ligesom Dropbox.

Skydrive store fordel er, udover at man kan få 25gb helt gratis, at den integrerer med Office Webapp. Det betyder at du kan redigere alle Office-dokumenter direkte i browseren. Office Webapp er naturligvis ikke helt så fyldt med features som det “rigtige” Office – men det er ret godt.

Prisen er god. Virkelig god. Hvis du vil have 100gb oven i de 25gb så koster det 279 kr. om året. Prisen for 100gb hos Dropbox er 199$ – altså næsten 1000 kr. om året.

Google Drive

Google Drive er den nyeste af de her tjenester. Ligesom med Skydrive er den bundet op på ens konto. Så hvis man har en Gmail – så har man Google Drive. Den finder du på http://drive.google.com/

Her får du 5gb gratis. Altså et stykke fra Microsofts introduktionstilbud, men ikke så langt fra de 7gb som er standard på Skydrive.

Google Drive integrerer med Google Docs (se evt. vores kursus i Google Docs her på onlinekurser.dk) – og giver dig mulighed for at redigere Office-dokumenter online efter en konvertering. Det minder meget om det Microsoft kan tilbyde.

Men Google har et særligt es oppe i ærmet. De er nemlig gode til at søge. Derfor kan du i Google Drive søge i alle dine dokumenter – ikke kun i filnavne, men i indholdet. Den kører sågar OCR på indscannede dokumenter, så du kan søge direkte i teksten på dem også. Hvis man er sådan en der gemmer store mængder af materiale så vil det være en kærkommen feature.

Prismæssigt ligger Google Drive over Microsoft, men under Dropbox. Prisen for 100gb er her 4,99$ om måneden – svarende til ca. 300 kr. om året.

Konklusion

Rent prismæssigt så har Dropbox fået kam til sit hår – og det kan blive rigtig svært at undgå en massiv kundeflugt. Men hvilken løsning skal man så vælge? Min anbefaling er at man vælger den løsning, som ligger i sammenhæng med det man bruger i forvejen. Hvis man er Hotmail-bruger og kan lide Microsoft Live – så ligger Skydrive ligefor. Lever man i Google-universet, så er Google Drive nok den bedste løsning.

Når du vælger så se også på, hvad dine samarbejdspartnere bruger. Hvis de sværger til Google Drive – så gør det samme.

Du kan naturligvis også bare vælge dem allesammen. Så får du 2gb gratis hos Dropbox, 5gb hos Google og 25gb hos Microsoft. Det er 32gb gratis lagerplads. Så bliver din udfordring bare at finde ud af hvor du lagde hvad …

3 tanker om "Google Drive og Skydrive – så er der kamp i skyen!"

 1. Dan Dahlin

  Hej Adam

  Jeg har også BOX det er godt til foto fra mobilkamera, der ligger jeg mine mobilfoto, der har jeg 5 GB free. jeg bruge også SugarSync som også kan gem 5 GB free.

  Jeg håber du kan brug den kommentar, have en go weekend til dig

  Hilsen Dan Dahlin

  Svar
 2. Adam Bindslev Forfatter

  Tak for kommentaren. Altid godt med andres erfaringer. Sugar Sync kendte jeg godt – men BOX har jeg ikke hørt om.

  Svar
 3. Jimmy Nielsen

  Hej Adam

  Man kan ikke længere opgradere sin skydrive gratis – det koster 56 kr/år for +20 gb, 139 kr/år for +50 gb og 279 kr/år for +100 gb (det vil så også sige at 2 gange +50 gb koster 178 og dermed er en hel krone billigere end +100 gb (hvis man kan opgradere på den måde))

  Venlig hilsen
  Jimmy Nielsen

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *