Google Helpouts – elæring med levende mennesker

For ganske nyligt introducerede Google deres Google Helpouts – et system til at købe, og tilbyde, live undervisning via nettet. Det repræsenterer en ny måde at sælge læring på, og det kan vise sig at være en helt ny mulighed for iværksættere. 

Lyst til at lære at lave mad - Google Helpouts har flere tilbud

Lyst til at lære at lave mad – Google Helpouts har flere tilbud

Google Helpouts er en markedsplads for folk der ønsker at sælge undervisning gennem videokonference. Sloganet er “real help from real people in real time” – og det opsummerer tankegangen ret præcist.

Når man som bruger ønsker at bruge Google Helpouts går man ind på siden, og kigger på de mange forskellige kategorier, hvor folk tilbyder undervisning. Hvis man finder noget man gerne vil lære – og synes at underviseren ser fornuftig ud – så kan man enten få undervisning med det samme, eller man kan booke en tid hos underviseren, så man kan få det på et andet tidspunkt.

Når så det er tid til at få undervisningen starter man et Google Hangout (det er Google+’s Video-konference-system), hvor man er i direkte forbindelse med underviseren, og får hjælp direkte en-til-en. Så man kan stille spørgsmål og få svar – og optimalt set få lige præcis den viden og hjælp man har brug for.

Helpouts er lige startet – men der er allerede en stor mængde af forskellige undervisere, tutorer og vejledere som tilbyder hjælp og undervisning om alt muligt – fra madlavning til psykologbehandling – fra photoshop til svømmetræning. Og efterhånden som Google åbner op, vil der uværgerligt komme flere. Lige nu skal man have en invitation for at tilbyde et kursus – Google vil formentlig gerne sikre kvaliteten af de undervisere som er på sitet.

Prisen varierer fra gratis til op mod 35 usd pr. session. Det er underviseren selv der sætter prisen – og så tager Google 20% af indtægten. Så i fremtiden kan man sagtens forestille sig endnu dyrere, og mere eksklusive, tilbud.

Helpouts som en trend

Er web-baseret vejledning en forretningsmulighed for iværksættere i vandkantsdanmark?

Er web-baseret vejledning en forretningsmulighed for iværksættere i vandkantsdanmark?

Vil Google Helpouts være en stor succes? Det er svært at vide, men Helpouts er i virkeligheden også mere interessant som et tegn på en trend fremfor en enkeltstående tjeneste. Nemlig som et tegn på, at vi kan tilbyde, og modtage, nye former for ydelser gennem nettet. Det interessante i denne sammenhæng er betalingsvillighed. Er vi blevet klar til at betale for at få vejledning gennem videokonference? Det er det Google tror på – og hvis det er tilfældet åbner der sig helt nye markedspladser og muligheder.

Teknologien er der. Vi kan sagtens lave de her tilbud over Hangouts, Skype eller andre systemer. Intet forhindrer os i at sætte en webside op, og begynde at tilbyde live online-vejledning til hele landet. For vi bliver fri for geografiske begrænsninger gennem det her.

Det kan blive en oplagt mulighed for iværksættere der bor langt fra de store byer – så længe der er en ordentlig netforbindelse skulle der ikke være noget til hinder for det.

Vi kan håbe at Google holder fast på Helpouts, og får det gjort til en del af folks bevidsthed. For Google kan en ting bedre end vi kan som enkeltvirksomheder. De kan skabe opmærksomhed. En tjeneste som Helpouts tager sig af både markedsføring, booking og betaling. Men hvis Helpouts ikke bliver en succes behøver det ikke at betyde at ideen ikke er gangbar. Det handler bare om at blive vant til det – og om at turde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *