Uddannelsesydelse – hvad er det, og hvad kræver det?

Uddannelsesydelse er en ordning for dig der har mistet (eller snart mister) retten til dagpenge. Som ledig skal du være opmærksom på at ansøge om uddannelsesydelsen senest den sidste dag du er på dagpenge i dit Jobcenter.

Hvad er uddannelsesydelse?

uddannelsesydelse_ubfl2Uddannelsesydelse er en ydelse du kan få, hvis du:

  • · har opbrugt din ret til dagpenge i 1. halvår 2013 og allerede modtager uddannelsesydelse, så har du mulighed for at få yderligere et halvt år med uddannelsesydelse
  • · har opbrugt din ret til dagpenge i 2. halvår 2013, så kan du få et halvt år med uddannelsesydelse

Uddannelsesydelsen er indført for at give et tilbud til ledige som mistede retten til dagpenge ved dagpengereformen. Før indførelsen af uddannelsesydelsen var det eneste alternativ kontanthjælpen – med de betingelser som er knyttet til denne. Blandt andet at kontanthjælp er afhængig af ægtefællens indkomst og personlig formue.

Uddannelsesydelsen udgør 60% af maksimal dagpengesats for ikke-forsørgere og 80% for forsørgere.

Ydelsen er månedligt:

  • 13.884 kr. for forsørgere over for børn
  • 10.413 kr. for andre

Krav knyttet til uddannelsesydelsen

Uddannelsesydelse har et helt simpelt krav tilknyttet. Nemlig at man skal være på uddannelse for at modtage den. Og det skal være en uddannelse, som dit jobcenter accepterer som værende relevant for dig som ledig – en uddannelse som giver dig et kvalifikationsløft og som fremmer dine chancer for at få et job.

Du kan tage mange forskellige former for uddannelse, når du er på uddannelsesydelse. Det kan være ordblindeundervisning og forberedende voksenundervisning, almen voksenuddannelse, hf-enkeltfag, erhvervsuddannelser, gymnasiale uddannelser, AMU-kurser samt videregående voksen- og efteruddannelse. Og i den sidste kategori kommer både akademifag, diplomfag, masteruddannelse og fagspecifikke kurser.

Uddannelsesydelse er din chance for at få et kompetenceløft ved at få opdateret dine kvalifikationer – og du kan få ydelsen i op til 6 måneder. I det tidsrum kan du sammensætte flere uddannelser af korte varighed som passer præcist til dine behov. Det kan f.eks. være du vil kombinere en IT-certificering med projektledelse, eller tage flere niveauer af certificeringer for at få endnu større muligheder på arbejdsmarkedet.

Alle uddannelser på Nyledige.dk er godkendte til uddannelsesydelse – du kan bestille mere information her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *