Ingress – verden er ikke som du tror

Mere en bare en statue

Mere end bare en statue

Der står en statue på torvet i Hillerød. De fleste borgere i Hillerød passerer den når de er på lørdagsindkøb, eller de skal besøge en af kafeerne på torvet. Fra statuen kan man se over på Frederiksborg Slot der ligger majestætisk ved søen. Et virkelig smukt og idyllisk sted i Danmark.

Men den statue er mere end det. Den statue er nemlig en portal. Et af de punkter med energi som de to fraktioner “Enlightened” og “Resistance” kæmper om. I længere tid var statuen på torvet i hænderne på Resistance, men nu er den blevet vundet over til Enlightened.

Det handler om Googles nye spil “Ingress” der lige nu er ude i beta. Et spil som bruger vores egen verden til at skabe et alternativt univers. Et spil som kræver at man tager sin mobiltelefon og går ud i verden for at erobre den. Så det er endda sundt.

Ingress er ikke verdens første “alternative reality”-spil. Men det er lovende fordi det kommer fra Google. Der er spillere over hele verden der kæmper om at få kontrol med portalerne der typisk ligger placeret ved landmærker som statuer, særlige bygninger og lignende.

Portalerne i Hillerød (billede fra spillet)

Portalerne i Hillerød (billede fra spillet)

Udover at det er et sjovt spil, og det er det, så er Ingress også lidt af en genistreg fra Googles Niantic Labs. De arbejder nemlig med at skabe forskellige apps til mobiltelefoner – alle sammen centreret omkring fysisk placering. En af deres andre projekter hedder “Field Trip”, og det er en app hvor man bliver gjort opmærksom på interessante steder i nærheden af hvor man befinder sig.

Hov – “interessante steder”? Det er jo de samme steder som der er portaler i Ingress. Og ja, det er netop det som er genistregen. For ved at give spillere som mig et gratis spil, så tager jeg til gengæld rundt i verden og tager billeder af interessante landmærker, bygninger og steder. De billeder sender jeg til Niantic for at få dem godkendt som portaler.

Man kalder det crowd-sourcing, hvor man får almindelige mennesker til at hjælpe en med sit arbejde. Og Ingress er, efter min mening, et af de bedste eksempler på det. Byttehandlen er simpel. Niantic giver mig et sjovt spil, som jeg kan spille helt gratis. Til gengæld giver jeg dem en masse oplysninger om mit lokalområde som de så kan bruge i andre apps og projekter. Noget for noget.

Læs mere om Ingress på http://www.ingress.com/, hvor du også kan skrive dig op til at være med. Og hvis du vælger at deltage … så husk at støtte Enlightened 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *