Inspirationsklip: Mødeledelse 3 – Tidsstyring

Din opgave som mødeleder er, i løbet af mødet, at holde øje med tiden. Du har sikkert også en masse andre opgaver, men tidsstyringen er virkelig essentiel når vi taler mødeledelse.

moedeledelseVi er mange der godt kan lide at høre os selv snakke. Når vi kommer til møde, så kan vi godt have en tendens til at tale mere end godt er. Ikke fordi vi ikke siger noget fornuftigt, for det gør vi sikkert tit, men det er bare ikke altid at vi holder os til emnerne – eller sørger for at holde øje med tiden.

Når du arbejder bevidst med mødeledelse er din opgave at sørge for at vi ikke fortsætter i en uendelighed. Det er derfor du skal lave en dagsorden med tider på – så det er nemt at se, hvornår et punkt bør være afsluttet. Og så skal du bruge din autoritet som mødeleder til at sige “Nu er der kun to minutter tilbage af det her punkt – så jeg tror vi skal til at få taget en beslutning”. Alle kan se det fornuftige i det – selv os der taler meget.

Tidsstyring handler i sidste ende om at slutte til tiden. Det er manglende respekt for mødedeltagerne, at vi konstant tillader at et møde løber ud over den aftalte tid. For det skal være muligt for os allesammen at planlægge vores tid. At hente børnene i børnehaven. At nå næste møde. At overholde de andre aftaler vi har.

Når et møde går ud over tiden så er der altid nogen som er nød til at gå. Og det er det som er urimeligt. For ved at vi fortsætter mødet efter de er gået så ender vi med at straffe folk der har andre aftaler at overholde. Det er dårlig mødeledelse, og det er en skidt mødekultur. Derfor er tidsstyring så vigtigt.

Husk at du kan følge Onlinekurser på Facebook – så får du automatisk opdateringer når der er nye artikler og inspirationsklip.

<embed src="http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=61098349" type="application/x-shockwave-flash" width="400" height="300"></embed>

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *