Inspirationsklip: Mødeledelse 5 – Parkeringspladsen

I det sidste inspirationsklip om mødeledelse skal vi se på en helt konkret teknik til at styre mødet. Vi kalder den for “parkeringspladsen”.

parkeringspladsEn “parkeringsplads” er en kurv eller skål som står midt på bordet til mødet. Det kan også være et white-board med post-it notes. Bare det er noget hvor man kan lægge eller sætte noter op.

Den har den konkrete funktion, at man i den kan lægge alle de løse tanker som kommer op i løbet af mødet. For det er jo ofte de løse diskussioner og forskellige udflugter som gør, at mødet kommer til at gå over tiden.

På den anden side er det ikke en løsning altid bare at lukke ned for denne type af diskussioner. For det er jo også der hvor de nye ideer opstår, hvor ting man ikke havde tænkt over bliver vendt og hvor man oplever innovationen.

Parkeringspladsen løser det ret simpelt. Når en diskussion løber af sporet beder du, som mødeleder, mødedeltageren om at lægge en seddel i parkeringspladsen (eller sætte den på tavlen) så man husker at vende tilbage til det senere. Dermed respekterer du også som mødeleder, at det var interessant det som blev sagt – men at det bare ikke hørte til under lige netop det her punkt.

Ved slutningen af mødet

Når mødet nærmer sig afslutningen tager du som, igen i egenskab af mødeleder, alle sedlerne op og gennemgår dem. For hver seddel tager man en af følgende tre beslutninger:

  • Punktet bortfalder – den som har lagt sedlen i kurven indser at det ikke var vigtigt. Det sker ret tit …
  • Punktet behandles øjeblikkeligt – hvis det er noget man kan tage en lynhurtig beslutning på så tager man det beslutning med det samme
  • Punktet udskydes til næste møde – der kommer jo altid et møde til. Du lover som mødeleder at få punktet på dagsordenen til næste gang

Dette var det sidste inspirationsklip om mødeledelse – se alle klippene her.

<embed src="http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=61106417" type="application/x-shockwave-flash" width="400" height="300"></embed>

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *