Inspirationsklip: Præsentationsteknik 1 – Planlægning

Vi kan allesammen få brug for at præsentere. I dag starter vi en ny serie af inspirationsklip der handler om præsentationsteknik – fra planlægningen af præsentationen til den endelige udførelse foran et publikum.

inspirationsklip_præsentation1_plan.Still001Når du skal præsentere starter det hele med lidt planlægning. Og den planlægning starter IKKE ved computeren.

Det er en virkelig almindelig fejl, at man starter sin computer, og tænder for Powerpoint eller Keynote når man skal lave en præsentation. Men problemet med det er, at du så kommer til at fokusere på layout, animationer, skrifttyper og alt muligt andet fremfor det vigtigste: nemlig selve indholdet.

Derfor er det en god ide at starte med at lave sin præsentation på papir. På en blok, på post-it-notes eller bare på en tavle. Et stykke papir for hver slide, hvor du skriver overskriften og en kort ide om hvad det skal indeholde.

Med den planlægning bliver det meget nemmere når du skal lave præsentationen i programmet – fordi du så ikke skal opfinde slides mens du sidder og kæmper med opsætningen, men får adskilt processerne på det bedst mulige måde.

Dette er det første inspirationsklip i en serie på seks. Følg Onlinekurser på Facebook for at få besked om hvornår der kommer nyt indhold fra os.

3 tanker om "Inspirationsklip: Præsentationsteknik 1 – Planlægning"

  1. Pingback: Inspirationsklip: Præsentationsteknik 2 - Gode slides | Onlinekurser.dk

  2. Jan Rou

    En måde mere at arbejde på er mind maps. Her kan man oveni købet lave tankerækker, som er sindsyg vigtige for en præsentation.
    /JanRou

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *