Inspirationsklip: Præsentationsteknik 3 – Lad være med ..

Når du laver din præsentation er der en masse ting du skal gøre – og så er der nogen ting du skal lade være med. God præsentationsteknik handler også om mådehold.

Tænk "stop" før du går amok i effekter

Tænk “stop” før du går amok i effekter (billede af Kt. Ann)

Der er ingen tvivl om at programmer som Powerpoint og Keynote kan virkelig mange ting. Virkelig mange! Og der er meget af det som de programmer kan der er virkelig godt, men der er også en del ting som er knap så fantastisk.

Når du laver din præsentation er der en ting du, fremfor alt, skal have dig for øje. Nemlig at præsentationen handler om dig – og det du har at sige. Derfor skal du undgå ting der virker forstyrrende, og som tager opmærksomheden fra dig.

En af de ting du skal være virkelig påpasselig med er animationer. Moderne præsentationsprogrammer har alverdens funktioner til at lade teksten flyve ind fra højre og venstre, dreje rundt, sprænge i 1000 stykker, falde ned som en ambolt eller zoome ind og ud. Det som de har til fælles er, at hvis man bruger dem hele tiden bliver de, for at sige det på jysk, godt trælse. Hele effekten forsvinder, hvis du vælger at bruge dem på hvert eneste slide. Og de tager tid. Så hver gang du skifter slide, eller der kommer en ny tekstlinie, så skal du holde pause i 2-3 sekunder mens noget flyver ind på skærmen.

Den slags effekter kan godt bruges – med måde. Du skal bruge dem når der virkelig er en pointe med det. Oftest allerbedst hvis de kan fungere som en komisk effekt. Personligt bruger jeg f.eks. effekter i høj grad på det slide jeg har om at undgå effekter … for der har det en pointe.

I samme kategori som effekter er lydeffekter. Sirener, tordenskrald og musik hører ikke til i en præsentation. Dels fordi de også tager opmærksomheden fra dig, og det du har at sige. Men også fordi de meget ofte ikke virker. De kræver at du har styr på teknikken. En lydeffekt har ingen effekt, hvis du lige skal stoppe præsentationen for at få højttalerne til at virke – eller lyden fra din bærbare bare ikke er kraftig nok til at afspille det på en meningsfuld måde. Så hvis du absolut skal bruge dem – så skal du også have styr på teknikken.

Se mere herunder om hvad du ikke skal bruge i din præsentation – og se de tidligere inspirationsklip for at få mere inspiration til din præsentationsteknik.

En tanke om "Inspirationsklip: Præsentationsteknik 3 – Lad være med .."

  1. Pingback: Apple-event - præsentation af nye iPads ... og måske mere? | Onlinekurser.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *