Inspirationsklip: Præsentationsteknik 4 – Handouts

Hvis du ikke må have tekst i din præsentation – hvor skal teksten så være? Se og læs om handouts i dette fjerde inspirationsklip i vores serie om præsentationsteknik.

Et handout er noget du giver tilhørerne - oftest et stykke papir. Sjældent en kage. (Billede af Tomi Tapio)

Et handout er noget du giver tilhørerne – oftest et stykke papir. Sjældent en kage. (Billede af Tomi Tapio)

Vi gennemgik i klip nr. 2 hvad der skulle være på det gode slide – og her var hovedpointen at der ikke skulle være så meget tekst. Men nogen gange har man brug for at kunne videregive komplekse sammenhænge, indviklede, eller bare omfangsrige, tal – f.eks. budgetter, regnskaber eller lignende. Hvor gør man af dem?

Svaret er: “Handouts”. Hvis man f.eks. skal fremlægge et regnskab på en generalforsamling så deler man regnskabet ud på papir – og har så kun nøgletallene på sin præsentation. Dermed kan deltagerne selv dykke ned i detaljerne, mens du kan fastholde fokus på det væsentlige.

Det samme gælder tekster. Hvis du har et langt citat som deltagerne skal have, så giv dem det i et handout – og så nøjes med pointen på nogle få ord på et slide. Så får folk det hele med hjem, og du kan stadig skære tingene ind til benet – og fastholde opmærksomheden på dig og din evne til at præsentere.

Det kræver naturligvis mere arbejde. Det er helt klart nemmere bare at tage teksten fra et word-dokument og så cut’n’paste den ind i en PowerPoint. Men det bliver ikke godt. Det er skidt præsentationsteknik – og der forhindrer dig i at få dit budskab igennem.

Og i sidste ende er det jo derfor vi præsenterer …

Dette er fjerde inspirationsklip i en serie på seks om præsentationsteknik. Du kan finde de øvrige klip her – og så kan du følge onlinekurser på Facebook. Hvis du er ledig og medlem af en af de a-kasser onlinekurser arbejder sammen med kan du her på siden få adgang til en række kurser om Microsoft Office, Google Docs, Sociale Medier, Photoshop og InDesign. Gå til forsiden for at melde dig til (det er gratis!). 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *