Instagram – nu med video

Det var lidt en ventet overraskelse da Instagram / Facebook i går bekendtgjorde, at nu kom der også video på Instagram. Og det kom der. Så nu bevæger tingene sig.

Du optager ved at holde optageknappen nede

Du optager ved at holde optageknappen nede

Vi har tidligere skrevet om videotjenesten Vine – som netop blev kaldt “Instagram for video”. Nu har Vine fået konkurrence …. fra Instagram.

Instagram er steget meget i popularitet siden lanceringen i 2010. I dag er der over 100 millioner mennesker der bruger tjenesten, hvor man nemt og hurtigt kan tage et billede, smide et filter på for at gøre det “pænere”, og dele det på Facebook, Twitter, Tumblr, Flickr og Foursquare.

Det nye er at man nu også kan optage video – ligesom nemt og ligeså hurtigt som du tager billeder. Du optager ved at trykke på “optageknappen” og holde den ind. Den holder op med at optage når du slipper. På den måde kan du lave en serie af små klip – i alt 15 sekunder. Det er præcis samme måde Vine virker på (der kan man dog kun lave 6 sekunders klip).

Efter du er færdige med at optage dine klip kan du lægge et filter på, igen fuldstændig som med billederne – og så dele det hele på Twitter, Facebook eller Foursquare – og naturligvis på Instagram.

... og lægger et filter på

… og lægger et filter på

Video er et sværere medie end billeder. Pludselig får lyd, bevægelse og meget andet betydning. Så spørgsmålet er hvor meget folk vil tage det her til sig. Men personligt tror jeg på at video på Instagram kommer til at gøre en forskel. Måske kan det være med til at afmystificere video lidt – og få folk til at dele flere (og mere interessante) ting fra deres liv. Samtidig forudser jeg også, at der kommer stor modstand mod det. For sådan er det – og sådan har det i høj grad været for Instagram.

Da Instagram blev lanceret i 2010 var det kun for iPhone. Android-brugere måtte se langt efter tjenesten. Det var først i april 2012 at Android kom med – og de gamle brugere protesterede. Nu kom pøblen væltende ind og ødelagde deres æstetiske fællesskab.

Jeg er sikker på at der er Instagram brugere der har det på samme måde med video. At nu bliver det hele poppet og det æstetiske ryger sig en tur. Og måske har de ret …. personligt tror jeg nu det bliver meget sjovt.

Mit første forsøg på en Instagram-video kan ses her – del links til dine bedste Instagram-videoer i kommentarerne, eller på vores side på Facebook.

En tanke om "Instagram – nu med video"

  1. Pranida Maria Nielsen Ketkrathok

    Hej… kan altså ikke lave videoer og ved ikke hvorfor… har opdateret det eller hvad det nu hedder… Har en LG 😉

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *