Jelly – den billedbaserede spørgsmålsmaskine

Jelly er en ny app fra Biz Stone – en af grundlæggerne af Twitter. Den skal hjælpe dig til at få svar på dine spørgsmål.

Du kommer gående ned af gaden og ser pludselig et træ, en blomst eller noget andet som undrer dig. Du tager et billede af den og spørger verden: “Hvad er det?”. Du går rundt i supermarkedet og ser en vin du ikke har smagt. Du tager et billede af den og spørger dine venner: “Er den god?”.

Så simpelt kan man opsummere tanken bag Jelly. Tanken er at algoritmer som Google bruger er gode – og kan svare på meget – men dine venner, deres venner og resten af verden er bedre. Jelly er crowdsourcing på en meget nem måde.

Screenshot_2014-01-08-10-37-15

I videoen herunder forklarer Biz Stone, at Jelly opstår ud af en erkendelse af, at verden i dag fuldstændig forbundet. At de sociale medier har gjort, at vi pludselig kan nå meget længere ud end vi kunne tidligere.

App’en er ret simpel (hvilket er godt). På den første skærm bliver man bedt om at forbinde til enten Twitter eller Facebook for at komme igang. Derefter får man præsentationer af spørgsmål fra sit netværk som “kort”. Hvis man ikke kan svare så laver man et swipe ned, hvis man kan svare trykker man “answer”, og hvis man kender nogen som kan svare trykker man forward.

Hvis man selv vil stille et spørgsmål trykker man på kameraet i øverste højre hjørne, tager et billede og sender spørgsmålet ud i verden.

Gammel vin på lettilgængelige flasker?

Ideen er i virkeligheden ikke nogen revolution. Det minder meget om tanken bag f.eks. Quora, men forskellen ligger i tilgængeligheden. Og at alle spørgsmål er tilknyttet noget visuelt. Det gør det meget mere appellerende at bruge app’en, og jeg kan personligt godt se mig selv bruge et par minutter i ny og næ på at svare på spørgsmål fra venner, venners venner og vildt fremmede.

Jelly fås til IOS og Android

Test

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *