Jobsøgning: 4 ting som gør arbejdsgiverne nervøse

Du har et godt CV og skriver gode ansøgninger. Med håb i hjertet sender du begge dele  afsted til en mulig arbejdsgiver i håb om at komme til samtale. Men hvad du måske ikke ved er, at der er detaljer i dit CV som arbejdsgiverne reagerer negativt på. Vi ser på 4 af de mest almindelige – og hvad du kan gøre ved dem.

Oplysningerne her stammer fra Ballisagers store årlige rekrutteringsundersøgelse. Her stiller de en række spørgsmål til arbejdsgivere om rekrutteringskanaler, brug af netværk og mangler i CV og ansøgning. Det er god læsning og absolut anbefalelsesværdigt at dykke ned i, hvis du vil blive klogere på, hvordan arbejdsgiverne rekrutterer.

Arbejdsgiverne bliver også stillet spørgsmål omkring bekymringer. Hvilke elementer er det, som får alarmklokkerne til at ringe.

↓ Herunder finder du de 4 ting, som gør arbejdsgivere mest nervøse. ↓

4: Du er overkvalificeret

29% af de adspurgte svarer, at hvis du er overkvalificeret vægter de det negativt. Problemet her er bare, hvad overkvalificeret overhovedet betyder.  Er du overkvalificeret, hvis du har en lang uddannelse? Lang erhvervserfaring? Og hvad kan du gøre, hvis du virkelig er overkvalificeret, men faktisk gerne vil have jobbet?

Løsningen er ikke at tale dig selv ned, og få dig til at fremstå mindre kvalificeret. Det er aldrig en god strategi. Tværtimod skal du stå ved dine kvalifikationer – og så begrunde, hvorfor én, der er SÅ dygtig som du er, gerne vil have jobbet.

Du kan læse mere om emnet i dette blogindlæg.

3: Du har været ledig længe

Det er en af de ting, som er svære at gøre noget ved, men…

 • 41% af arbejdsgiverne angiver, at de anser mere end et års ledighed som problematisk.
 • 33% angiver, at mellem 7 og 12 måneders ledighed er problematisk.
 • Faktisk er det kun 15%, der angiver, at ledighed i kortere eller længere tid ikke er noget problem.

Så meget tyder på at myten om, at det er nemmest at søge job, når man er i arbejde, desværre er sand.

Her er løsninger svære at finde, for hvis du er ledig, er du jo ledig. Det er dog en rigtig god idé ikke at lade din ledighed fylde alt for meget i CV og ansøgning. Men det kan føles temmelig urimeligt, at arbejdsgiverne anser det for et problem, at du er ledig og derfor søger et job.

2: Du har mere end en times transport til arbejde

Det er dyrt at skulle ansætte nye medarbejdere og derfor er arbejdsgiverne nervøse for, at du ikke har tænkt dig at blive. 42% angiver, at det er et problem, hvis du har mere end en times transport til arbejdspladsen. De ved godt, at du i starten af ansættelsen ikke har noget imod at køre, men efterhånden som det bliver en vane, kan de mange timer i bil / bus / tog blive problematiske. Og så risikerer de, at du søger væk.

Her kan det være en god idé at tage tyren ved hornene. Hvis du godt kunne tænke dig at flytte efter jobbet, så skriv det. Hvis du ikke har noget imod at sidde i toget og arbejde, så skriv det. For så kan du måske afbøde nervøsiteten og komme igennem til samtalen.

1: Du har mange korte ansættelser på dit CV

Så kommer vi til det, som allerflest arbejdsgivere angiver som et problem i forhold til din erhvervserfaring. Nemlig mange korte ansættelser. 76% angiver dette som værende et problem. Præcist hvad ”mange” er i den sammenhæng, ved vi ikke – men andre steder i undersøgelsen kan der udledes, at ansættelser på under 3 år er i kategorien ”korte”.

Hvis du er en af dem med mange jobs på CV’et, skal du ikke gå i panik. Hvis de mange ansættelser har været vikariater eller projektansættelser, kan du nok regne med, at en kommende arbejdsgiver ikke er decideret urimelig. De kender godt arbejdsmarkedet, og vil ikke se det som noget negativt. Så skriv klart og tydeligt, hvorfor de var korte; at det var en midlertidig projektstilling, at det var et vikariat etc.

God jobsøgning.

2 tanker om "Jobsøgning: 4 ting som gør arbejdsgiverne nervøse"

 1. Henrik Just Jernov

  Hej Adam.
  Som karriererådgiver råder jeg ofte kandidater med ledigheder i CV’et til at arbejde med frivilligt arbejde – og vel at mærke få det ind i CV’et. Det frivillige arbejde erstatter ikke “et godt job” men viser arbejdsgiveren, at kandidaten ikke bare har siddet på sine hænder under ledigheden.
  Dette ud fra devisen at næsten enhver aktivitet er bedre end passivitet.

  Mit forslag kurerer ikke tidligere huller i et CV men viser dog initiativ og overskud i dag.

  Med venlig hilsen

  Svar
  1. Ida Toftegaard Larsen

   Man skal dog være opmærksom på reglerne angående frivilligt arbejde som dagpengemodtager. Reglerne er ret skrappe….

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *