Android 4.3 og ny Nexus 7

Skærmbillede 2013-07-24 kl. 16.30.02Sundar Pichai har inviteret til morgenmad i dag – og det er nok ikke kun for at spise æg og bacon. Det er nærmere for at præsentere den nye udgave af Android-styresystemet – og formentlig også en ny tablet, nemlig efterfølgeren til den Nexus 7. Indtil videre kalder vi den Nexus 7 2. Men mon ikke den har et lidt bedre navn. Her på onlinekurser vil vi følge med løbende.

Sundar Pichai

Vi starter med at Sundar Pichai byder velkommen. Han har den helt særlige rolle, at han er både chef for Android og Chrome OS. Altså begge Google egne styresystemer. Mange har bedt om en kombination af de to – men indtil videre har man ikke ønsket at blande dem sammen.

I sin indledning fortæller Sundar om de forskellige platforme – og hvordan de to platforme hænger sammen. Han fortæller at han vil fortælle om to ting: nemlig en gadget fra Android (formentlig Nexus 7) og noget fra Chrome (som virkelig overrasker de fleste tror jeg). Vi får at se hvad han vil præsentere.

Nexus 7

Nexus er Googles titel for gadgets der kører den “rene” Android udgave. Altså ikke Samsungs Touch Wiz, ikke HTC’s Sense eller hvad det ellers hedder. Og deres tablet har heddet Nexus 7 – fordi den havde en skærm på 7 tommer.

Og i aften præsenterede de så den nye Nexus 7. Den nye model af Nexus 7 er tyndere og mindre – men har samme skærmstørrelse. Den vejer også lidt mindre. Google gør en del ud af at den er nemmere at holde med en hånd. Men helt ærligt, min originale Nexus 7 kan jeg godt holde med en hånd.

Den nye Nexus 7 har en fuld HD skærm – 1920*1080 pixels. Hvilket er virkelig mange pixels, nu hvor mange pixels (igen) begynder at betyde noget.

Men det vigtige i moderne gadgets er faktisk software. Ja – der er en ny Snapdragon processor, men hele forskellen ligger i hvordan processoren bliver anvendt.

Android 4.3

Google vil gerne gøre noget for forældre. Eller det siger de i hvert tilfælde. I den nye udgave af Android, 4.3, kan man begrænse adgangen helt nede på et “lavt” niveau. Altså at du kan lave en profil for din søn hvor han har adgang til et spil, men hvor han stadig ikke kan købe mere. Han kan kun se de levels i et spil du har købt. Kort sagt … du slipper for at der bliver plaget. Lad os håbe at spiludviklerne tager det til sig.

Android 4.3 vil blive skubbet ud til Nexus 7 (også den gamle), Nexus 4 og de andre Nexus-telefoner i løbet af de næste uger. Meldingen er at det vil være på den nye Nexus 7 først – og blive skuffet til os andre senere.

Google Play

Det er altid lidt en udfordring at skulle tale om indhold på telefoner og tablets her i Danmark. For når det bliver præsenteret i USA lyder det altid godt, men her i Danmark er virkeligheden ofte en anden.

Den store annoncering i aften er den nye Google app – Google Play Games. Googles svar på Apples Game Center – her kan du konkurrere med dine venner og se hvor du er placeret blandt dine venner – og i hele verden. Det er ikke ligefrem en revolution, men det er en behagelig tilføjelse.

Prisen på Nexus 7 vil være en smule højere end vi har set på Nexus 7 – 229 dollars som udgangspunkt for 16 gb modellen – men spørsmålet er hvordan det vil ende i Danmark. Vi har set Nexus 7 til 1800 kr. i Danmark. Så vil den nye koste 2200? 2000? 2400? Det vil tiden vise.

 TV – Chrome Cast

Vi ser mere og mere video online. Vi ser video på telefoner, tablets og computere. Men vi ser det bare ikke ret meget på TV. Fordi det at gå video hen på TV’et er besværligt.

Derfor introducerer Google Chrome Cast. En lille box, nærmest en USB-stick, som kan sættes ind i et HDMI-stik på dit TV, og som skulle gøre det muligt for dig at se hvad som helst på dit TV – bare du kan se det på din telefon eller computer.

Vi har allerede kendt det fra Apple TV, hvor vi kan sende en video til et Apple TV – men her kræver det bare en ChromeCast dims. Med en iPhone, Android telefon, computer eller andet kan du sende dine videoer til dit fjernsyn. Lyder virkelig smart … og lyder som noget man lige skal prøve i virkeligheden.

Det virkelig smarte er at ChromeCast virker selvom telefonen / tabletten ikke er tændt. Det virker også selvom den “sover” – eller den kan overtage video fra en anden gadget. Det virker endda mellem Apple IOS og Android.

Send din browser til fjernsynet – ChromeCast

En ny feature er at man i Google Chrome (i beta) kan sende det man set på skærmen direkte til en ChromeCast dongle. Det betyder at alt hvad du ser i din browser kan du sende til dit fjernsyn. Det betyder at hvis du vil dele dine billeder, videoer eller andet på en stor skærm – så har du nu muligheden.

Den virkelig gode nyhed er at ChromeCast bliver billig  – 35$ … så spørgsmålet er, som der ikke blev svaret på, hvornår vi kan købe den i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *