Photoshop til fingerspidserne

Lige for tiden er der Mobile World Congress i Barcelona – og derfor vælter det ud med nyheder om mobil teknologi. Og i dag er mobil teknologi ikke kun mobiltelefoner. Det er i allerhøjeste grad også tavlecomputere – og ny software til disse. Og en af de store annonceringer fra Barcelona i går var at nu er der, omsider, en udgave af Adobe Photoshop til iPad (dog kun til iPad2 da den er ret processorkrævende).

Masser af effektfiltre

Og hvad kan Photoshop Touch, som det hedder, så klare for os? Ret meget vil jeg sige – og mere end jeg havde regnet med. Adobe har taget en stor del af funktionaliteten fra Photoshop og ført det over til iPad. Ikke dermed sagt at Photoshop Touch kommer til at erstatte Photoshop for den professionelle fotograf, men mindre kan også gøre det.

Den største nyhed i PS Touch er muligheden for at bruge lag, præcis som du gør i Photoshop på din PC eller Mac. Du kan vælge forskellige blend-modes, du kan bruge opacity til at gøre et lag “gennemskinneligt” eller man kan bruge fades til at gøre dette mere selektivt. Desværre ser det ud til at Adobe, indtil videre, har undladt at lægge funktionen “layer mask” ind i programmet. Det ville ellers have været lækkert. Men det kan jo være det kommer med opdateringer.

De redskaber du kender fra "store" Photoshop

Men der er kommet mange andre gode funktioner ind. Et stort udvalg af forskellige filtre og effekter, muligheden for at tegne, skrive tekst eller bruge effektpensler til at lave dodge/burn, øge skarpheden og en masse andet. Du kan naturligvis også beskære og ændre billedets størrelse direkte i programmet.

Jeg har prøvet en stor del af de forskellige fotoprogrammer som er til iPad – og af dem er PS Touch det bedste jeg har prøvet. Det kan ikke helt så vilde ting som f.eks. 100 cameras, har ikke helt samme bredde i effektfiltre som Snapseed – men til gengæld kan det stort set alt man har brug for at lave den hurtige retouchering af billeder.

Programmet integrerer med både Google Image search – og med Facebook. Så det er muligt at trække billeder direkte fra ens fotobibliotek i Facebook ind, arbejde på dem, og uploade dem igen. Alene den funktion er det hele værd.

Så er PS Touch de 59 kr. værd? Hvis man ønsker at bruge sin iPad til at redigere billeder til Facebook, Twitter eller en blog så er det. Jeg er helt sikker på at jeg kommer til at bruge det meget. Og når iPad 3 kommer med et bedre kamera (og det siger alle rygter at den vil have) – så bliver det rigtig interessant. Også selvom det stadig er klodset at tage billeder med en tavlecomputer.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *