Prøv noget andet end LinkedIN til jobsøgning

Denne artikel har tidligere været bragt i Ugebrev for Ledige der hver onsdag giver inspiration, viden, jobopslag og andet til alle der interesserer sig for karriere og arbejdsmarked. Det er gratis at abonnere ved at klikke på linket.

Når man snakker jobsøgning og sociale medier, ender det næsten altid med, at man kommer til at fokusere ensidigt på LinkedIN. Og LinkedIN er godt. LinkedIN er vigtigt. Men LinkedIN er ikke alt. Der findes andre sociale medier som kan være relevante i jagten på et job.

Google+

Det skal ikke være nogen hemmelighed at vi her på Ugebrev for Ledige er ret begejstrede for Googles forsøg på et socialt netværk – Google+. Det er ikke så udbredt som Facebook, men skulle på verdensplan have overhalet LinkedIN i antallet af brugere.

På Google+ er den smarte feature for jobsøgende, muligheden for at deltage i grupper (communities). Medlemmer af grupperne diskuterer alverdens emner – og det dejlige ved Google+ er, at diskussionerne sammenlignet med facebook, generelt er langt mere givende og relevante.

Vi har hos Ugebrev for Ledige taget initiativ til gruppen “Jobsøgende i Danmark“, hvor vi løbende lægger jobopslag og andet relevant materiale op. Du kan også bidrage med jobopslag – eller du kan lægge dit CV op, hvis du er jobsøgende, ligesom du kan dele dine tips til jobsøgning med de andre medlemmer. Gruppen er i vækst – klik på billedet herunder for at komme direkte til gruppen.

Deltag i vores Google+ community

Twitter

Twitter er i vækst i Danmark, og har været det i mange år. Heller ikke Twitter er lige så udbredt som facebook, men mindre kan heldigvis også gøre det. På Twitter sender enkeltpersoner, virksomheder og organisationer “tweets” ud på 140 tegn eller mindre. Disse små opdateringer kan indeholde links, og de kan indeholde emneord – såkaldte “hashtags”. Det hedder sådan fordi de angives med tegnet #.

For jobsøgende er der et særligt hashtag, man skal være opmærksom på. Nemlig #dkjob. Det bruger folk når de gerne vil lave et jobopslag på Twitter – og det er ofte til jobs, som kun er annonceret på virksomhedens eller organisationens hjemmeside. Her kan du altså finde nogle af de jobåbninger som måske kan være rigtig svære at finde. Det er værd at holde øje med.

Faktisk kan du holde øje med #dkjob uden at du behøver en Twitter-konto. Du kan bare gå til twitter.com og lave en søgning på dette hashtag. Forsøg dig også med andre søgninger. F.eks. kan du kombinere en stillingsbetegnelse eller en by med ordet “job”. Prøv en søgning på “job projektleder” eller “job københavn“.

Hvis du ønsker at bruge Twitter endnu mere, kan du se på Onlinekurser.dk’s artikelserie om hvordan du kommer igang. Del 1 giver en introduktion, Del 2 går mere i dybden og Del 3 handler om at bruge Twitter mobilt.

Så hvis du er jobsøgende – prøv noget nyt. Bliv ved med at vedligeholde dit CV og din aktivitet på LinkedIN, men udvid dine aktiviteter til Twitter og Google+.

2 tanker om "Prøv noget andet end LinkedIN til jobsøgning"

 1. Henrik Rosenørn

  God artikel 🙂

  Men der er også grupper på Linkedin!
  Fagligheden er også større på Linkedin end på Google+, som er lidt mere facebook-agtig.

  Og så er det vist kun Google der påstår at Google+ har overhalet Linkedin! 🙂
  Eneste belæg for den påstand kan være at man som gmail bruger nogle gange kommer til at trykke i stedet for og fluks er man “Google+ bruger”

  Mvh Henrik

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *