Prøv det nye Photoshop – gratis

Adobe er ved at varme op til udgivelsen af Creative Suite 6 – og har nu udsendt Photoshop CS6 i en betaudgave. Den er gratis at hente og bruge i en begrænset periode. Så hvis du har lyst til at se hvad Photoshop kan gøre for dig, så er der en oplagt chance her.

Det første man opdager når man åbner den nyeste udgave af Photoshop er at alting er blevet mørkere. Adobe er ved at redesigne alle deres programmer til en mørkere brugergrænseflade, og det er rart når man arbejder med billeder.

Hvis man installerer den nye Photoshop på en maskine med lidt muskler, især på grafikkortet, så vil man opleve at tingene går stærkere. Adobe har smidt deres “Mercury engine” i maskinrummet, og den bruger dit grafikkort til at speede tingene op. På en highend desktop PC vil det virkelig kunne mærkes. Kører du det på din bærbare vil du næppe opleve nogen revolutioner.

Store nyheder

Før "content aware patch" ...

Den helt store nyhed, i hvert tilfælde for mig, er muligheden for at arbejde med video direkte i Photoshop. Man kan importere sine videoklip og arbejde med dem som om det var billeder. Man kan bruge de fleste af funktionerne i Photoshop og ændre farver, eksponering og meget andet. Hvis man bruger sit spejlreflekskamera til at lave video kan det her få ens klip gjort en lille smule lækrere. Man kan også lave nogle simple klip, indsætte tekster og den slags.

Den anden store nyhed er at Adobe nu har tilføjet endnu et værktøj til deres “content aware” værktøjskasse. Med det nye, som de kalder “Content aware patch” er det blevet endnu nemmere at klone dele af et billede ud.

Det fungerer helt simpelt ved, at jeg tegner en selektion rundt om det jeg vil fjerne, og så vælger hvor på billedet at det nye fyld skal findes. På baggrund af det analyserer Photoshop billedet, og fylder baggrunden ud. Som det ses på de to billeder her i artiklen så er det ret imponerende. Så hvis du skal fjerne en skraldespand eller et brandhane på dit landskabsfoto – så er det lige blevet en del nemmere.

Auto

Efter "content aware patch" ... ikke nemt at stole på noget længere

Der er kommet mange andre små ændringer, som først og fremmest vil gøre det lidt nemmere at bruge Photoshop – selvom det stadig ikke er noget simpelt stykke software. F.eks. har mange af justeringsboksene fået en “auto”-knap, hvor Photoshop kommer med det “bedste bud”. Det kan være et godt udgangspunkt når man arbejder på et billede.

Og så er hele interfacet blevet ryddet op. Lag bliver vist på en mere overskuelig måde, og der er kommet mulighed for “auto-save”, så dit arbejde ikke er forsvundet selvom din computer går ned.

Alt i alt lover dette preview ret godt op til lanceringen af CS6 (som forventes i løbet af april i år). Hvis der er kommet lignende forbedringer i resten af suiten så kan vi Adobe-brugere godt begynde at spare op.

Programmet kan downloades her: http://labs.adobe.com/downloads/photoshopcs6.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *