Rando – det asociale sociale netværk

Det er jo egentlig ikke fordi vi mangler sociale netværkstjenester – vi har Facebook, LinkedIN, Google+, Twitter, Pinterest, Flickr, Instagram, Cinemagram og mange mange flere. Men nogen gange er der bare noget som er HELT anderledes. Sådan et netværk er Rando.

Man tager et billede ...

Man tager et billede …

Rando er en ny billeddelingstjeneste som er kommet til Android og IOS. Og konceptet er ligeså simpelt, som det er helt nyt og anderledes.

Der er ingen tekst i Rando. Ingen beskrivelser – kun billeder. For at være med i tjenesten starter du med at tage et billede. Af noget. En solnedgang. Din højre fod. Din mad. Himlen. Hvad som helst. Det billede sender du til Rando – og så nogle minutter senere modtager du et billede retur.

Og det er det. Her er ingen profiler. Ingen kommentarer. Ingen likes. Ingen +1. Ingenting. Bare et billede i retur for et billede. En del af dem har en lokation på, så man kan se hvor i verden det er taget – men det er også det eneste identificerbare som er.

Når du modtager et billede på Rando er du den eneste som får det. Der er også kun 1 bruger som modtager dit billede. Hvem der får det kan du ikke bestemme. Du kan heller ikke følge nogen så du modtager flere fra den person.

... og man modtager et billede

… og man modtager et billede

Det kan godt være det lyder virkelig sært – og det er det også. Men det er overraskende afhængighedsskabende. For man bliver nysgerrig. Hvad bliver det næste billede man modtager? Hvorfra i verden kommer det? Det er en “slice of life” som man får retur – fra et eller andet sted i verden.

Følelsen er mest af alt at sammenligne med at finde en flaskepost på stranden. Man kan måske se hvor den kommer fra, men det er ikke til at se hvem der har sendt den – med mindre der er noget identificerbart nede i flasken.

Bliver Rando ligeså stort som Instagram? Helt sikkert ikke. Men Rando er et tegn på, at der er nogen som tænker anderledes – og lidt sært. Det er det sociale netværk for os der er ligeglade med om vi får likes og kommentarer. For os der bare gerne vil dele et billede, og vil modtage indtryk fra andre steder i verden.

Rando kan hentes til Android i Google Play Store og på iTunes til IOS.

7 tanker om "Rando – det asociale sociale netværk"

    1. Adam Bindslev Forfatter

      Det var også min tanke – men det har været overraskende stuerent indtil videre. Jeg har været på i 14 dage og ikke modtaget noget anstødeligt.

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *