Sådan surfer du anonymt på LinkedIN

På LinkedIn kan man se, hvem der har besøgt en profil – og det er en feature som giver både fordele og ulemper. Det er smart for dig, som gerne vil se om en arbejdsgiver har været inde på din profil – og det er upraktisk for dig som gerne vil snige lidt uset rundt derinde og se på andres profiler.

I denne artikel lærer du hvordan du kan ændre indstillingerne så du ikke bliver set – og opdaterer også på et par andre af de lidt skjulte features i LinkedIn’s privatlivsindstillinger.

Som du kan se i videoen er det faktisk ret nemt at ændre din synlighed – men tricket er bare lige at finde det.

For at gå til indstillingen skal du klikke på “Dig” oppe i øverste højre hjørne ved siden af dit profilbillede. Her vælger du “indstillinger og privatliv” og vælger så fanen med “Privatliv“.

Her scroller du så ned til “Profilvisninger” og kan folde den ud ved at klikke på “Rediger”. Og her får du så tre mulige indstillinger:

 • Dit navn og din overskrift – med denne indstilling vil dem du besøger få dit fulde navn og den overskrift du har valgt til at præsentere dig.
 • Delvist anonyme profiloplysninger – med denne indstilling giver LinkedIn den som du har besøgt en ide om, hvem du er uden at give din identitet
 • Helt anonyme oplysninger – altså faktisk INGEN oplysninger andet end at du har en profil på LinkedIn

Der er et catch

Der er en ulempe ved at være anonym – nemlig at så er alle andre også anonyme. Du kan ikke få lov til at se hvem der besøger dig, hvis du vælger at de ikke skal kunne se at du har besøgt dem. Noget for noget kan man sige.

Og noget-for-noget tankegangen er en del af LinkedIns DNA. Du kan nemlig godt vælge at være anonym, og stadig se hvem der besøger dig. Men det kræver så at du betaler 199 dkk om måneden for “Premium”. Med i det får du også andre fordele, men det er en rimelig stram pris for anonymiteten. Så det bør nok ikke være din eneste grund til at gå Premium.

Tjek dine indstillinger

Der gemmer sig andre smarte funktioner inde i “Privatliv“. Som du kan se i videoen kan du også her vælge at skjule dit efternavn – og på den måde få en delvis anonymitet. Eller du kan bestemme hvem der kan se din email-adresse.

Og sidst men ikke mindst så er det også her du kan bestemme om folk der arbejder med rekruttering kan se, at du er jobsøgende. Den funktion gemmer sig langt nede på siden – men kan vise sig at være meget vigtig for dig som jobsøgende.

Godkendt Revit kursus for ledige

Find 6 ugers jobrettet uddannelse for ledige her →

10 tanker om "Sådan surfer du anonymt på LinkedIN"

 1. Sara

  Hej,
  lige et spørgsmål til dit indlæg, hvis man nu ikke har en Linkedin profil,
  Så kan de profiler man har været inde og kigge på, vel ikke se at man har været der?

  🙂

  Svar
 2. Andersen

  Kan man slette sin søgehistorik på linkedin, sådan at de profiler jeg allerede har besøgt ikke længere kan se, at jeg har besøgt dem?

  Svar
 3. Mia

  Jeg kan ikke få det til at virke – får ikke de muligheder frem, så kan ikke vælge at min profil ikke ses hvis jeg kigger på en andens profil

  Svar
 4. Caroline

  Hej,

  Tak for guide. Hvis jeg veksler mellem at være anonym og ikke anonym – vil dem som jeg har været inde at kigge på i anonym tilstand så lige pludselig kunne se det er mig, når jeg skifter tilbage igen? altså med tilbagevirkende kraft. Besøger dem ikke på ny i ikke anonym tilstand. Håber mit spørgsmål er forståeligt.

  På forhånd tak.

  Svar
  1. admin

   Hej Caroline,

   Nej. Men vedkommende vil selvfølgelig kunne se, at der er en som har besøgt vedkommendes profil – bare ikke hvem:-)

   Svar
 5. Morten

  Jeg overvejer at skifte profil, for at intensivere jobsøgningen. Fx ved at prøve premium. Men hvad skal jeg være OBS på for ikke at tydeliggøre det overfor nuværende arbejdsgiver. Kan man fx se om en bruger er premium?

  Svar
  1. admin

   Hej Morten,

   Nu er det jo en lidt ældre artikel – så jeg er ikke helt sikker på at alle informationer stadig er helt korrekte.

   Men ift. dit spørgsmål: start med at besøge https://www.linkedin.com/jobs/career-interests/ og slå til at du er interesseret i nye muligheder. Om det kan svare sig at købe premium, er jeg i tvivl om?

   VH Kristian / admin

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *