Sæt en nål i det – Pinterest

Der kommer hele tiden nye sociale medier, og nye eksperimenter med måder at dele ting med hinanden. Mange af dem ender med at ligne Facebook til forveksling (og derfor ende med at blive glemt), men nogen gange kommer der en helt ny måde at tænke på.

Sådan en ide er Pinterest (www.pinterest.com) – et sociale medie hvor man deler genstande, ideer og steder – og primært gennem billeder.

Pinterest har eksisteret siden 2010, men er stadig i en form for beta, hvor man skal have en invitation for at komme ind. Invitationerne sidder dog ret løst, og de fleste brugere har nogen at dele ud af – skriv evt. i kommentarerne, hvis du gerne vil have en.

Mange moderne websites arbejder med en metafor – noget som de “ligner” fra den virkelig verden. Og for Pinterest er det opslagstavlen. Som bruger kan du have ligeså mange opslagstavler (“boards”) som du vil – opdelt efter forskellige emner. F.eks. “opskrifter”, “ting jeg ønsker mig”, “gode film”, “restauranter”, “seje briller”, “søde katte” eller hvad du nu skulle have af interesser.

Når du vil sætte ting på dine tavler gør du det nemmest med en lille bogmærkeapplikation, som du kan installere i din browser. Fremover når du surfer på nettet kan du så trykke på den, når du ser noget som du syntes er flot, fedt, latterligt, morsomt eller interessant – og så sætte det på en af dine tavler. På opslagstavlen bliver det repræsenteret med et billede fra siden (som du selv kan vælge) og din korte beskrivelse af hvad det er.

Andre Pinterest-brugere kan se dine opslagstavler, kommenterer på dine pins og vælge at følge dem. Og du kan følge dem, kommentere og “re-pinne” (det vil sige at du sætter noget på din opslagstavle, som du har set hos en anden). På den måde udvikler du stille og roligt et netværk af tavler og mennesker som du følger – baseret, forhåbentlig, på interessefællesskaber.

Udover websitet er der en app til iPhone (desværre ikke Android endnu), som gør det muligt at browser tavler på telefonen – og “pinne” ting i den virkelig verden med telefonens kamera.

Pinterest er allerede nu i top 10 af de mest brugte sociale medier – så det ser ud til at slå an. Det bliver aldrig så stort som Facebook, men mindre kan også gøre det. Som et lille nichemedie er Pinterest interessant.

Og skulle i have lyst til at følge mig på Pinterest … så klik herunder

Follow Me on Pinterest

4 tanker om "Sæt en nål i det – Pinterest"

 1. Bjarke Kragh

  Hej Adam

  Jeg har selv forsøgt at komme på Pinterest direkte.

  Er det muligt at du kan sende en invitation? Eller hvad kan man gøre?

  Svar
 2. Adam

  Jeg har sendt en invitation til den mail du har angivet da du skrev kommentaren. Håber det er den rigtige.

  Jeg ved ikke hvor hurtigt den dukker op … men nu skulle den i hvert tilfælde være på vej

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *