Socialt TV – dine venner som programplanlæggere

Vi elsker TV. Levende billeder underholder, oplyser og får os til at slappe af. Men hvad nu hvis det ikke var DR som bestemte hvad der var i TV, men derimod dine venner? Hvis de planlagde programfladen for dig?

Brug dine venner som TV-producenter - og håb at de har bedre smag end mine

Det er grundtanken bag Shelby.tv, som netop har slået portene op for offentligheden. Du logger på med Facebook eller Twitter (eller allerbedst begge dele) og får så et feed af alle de videoer som dine venner og bekendte linker til på Facebook og Twitter.

Ideen er jo simpel. De ting dine venner anbefaler er nok noget som også interesserer dig. Og istedet for at sidde og klikke på individuelle videoer får du dem på Shelby.tv leveret som et langt feed – et TV-program som kan køre på din PC, din iPad eller på din iPhone.

Shelby.tv er en del af en trend som har grebet medieverdenen – og i denne uge vil jeg se nærmere på nogen af de andre tjenester som forsøger at samle anbefalinger fra venner og bekendte for at skræddersy information til dig. Sociale anbefalinger og social søgning kommer vi til at se mere til. Det er helt sikkert.

I et interview med Cnet siger direktøren for Shelby.tv Reese Pacheco, at de arbejder på at få flere kilder ind i systemet, og at de på sigt vil kunne lave anbefalinger på baggrund af de videoer du ser og anbefaler på Shelby.tv. På den måde vil ikke kun dine venner, men alle brugere på Shelby.tv, være med til at bestemme indholdet på din personlige kanal.

Du finder shelby.tv på http://www.shelby.tv/ eller på Appstore – så skal du bare håbe dine venner har en bedre smag end mine …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *