Spar penge på mobilregningen med Opera Mini

I brede kredse er den norskproducerede browser Opera næppe særlig kendt. På de stationære platforme, hvor konkurrencen tæller de fire sværvægtere Internet Explorer, Firefox, Chrome samt Safari, fylder Opera utrolig lidt: under to procent benytter Opera, og sådan har det ifølge statcounter.com været i årevis.

Databesparelse på Opera Mini

I september måned 2012 har jeg “sparet” 72 procent, eller næsten 4 GB data på min telefonregning, ved at benytte Opera Mini.

Anderledes ser det imidlertid ud på de mobile platforme. Her er Opera faktisk markedsledende sammen med de indbyggede browsere på iOS- og Androidplatformene. En i øvrigt ikke helt uanselig bedrift for et forholdsvist lille, uafhængigt norsk softwarehus!

Men til sagen: Opera Mini er en lille genistreg af en mobil browser, der fås til stort set alle platforme: iOS, Android, Symbian, Windows Phone m.fl.

Opera Mini er især anvendelig for folk der rejser meget, eller – som jeg – bare er nærige. Den er nemlig så snedigt indrettet, at de data du modtager når du surfer komprimeres, før de sendes til din telefon. Endda ret meget – ved almindelig blandet brug uden alt for meget videokiggeri fra YouTube kan du mindst halvere dit dataforbrug.

Bemærk dog at Opera Mini ikke forstår Flash og HTML5 (sidstnævnte understøttes af storebroderen Opera Mobile, der også kan datakomprimere).

Har du lyst til at prøve Opera Mini? Peg browseren på din telefon hen til adressen m.opera.com og følg instruktionerne – browseren er gratis.

Du kan læse mere om Opera Mini og Opera Mobile på operamini.com/mobile

Spar penge på telefonregningen med Opera Mini

Spar penge på telefonregningen med Opera Mini

2 tanker om "Spar penge på mobilregningen med Opera Mini"

  1. Henriette A.

    Jeg er også vældig glad for Opera, men er gået væk fra Opera Mini og bruger nu den store udgave (bruger Samsung Galaxy). Der er flere og flere hjemmesider, som ikke rigtig fungerer med Opera Mini længere… HTML5?

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *