Uddannelse gavner dine jobmuligheder

Vi møder Henning Jørgensen på Aalborg Universitet for at høre om forskningens syn på uddannelse, job og karrieremuligheder. Og svaret er klart – uddannelse er en af de faktorer som gør allerstørst forskel i forhold til dine muligheder for at få fodfæste på arbejdsmarkedet.


Denne artikel har tidligere været bragt i Ugebrev for Ledige. Gå til www.ugebrevforledige.dk for at abonnere og få eksklusivt indhold før alle andre.


Professor Henning Jørgensen

Gå til direkte til interviewet ved at klikke på billedet

“Det at få en uddannelse sikrer mod nogle af de risici, som er forbundet med at være lønmodtager – og en af de risici er selvfølgelig, at man bliver arbejdsløs”, indleder Henning Jørgensen i interviewet. Samfundsudviklingen stiller større krav til den arbejdssøgendes kvalifikationer – ganske enkelt fordi arbejdsgivere efterlyser bedre, og mere specialiserede, kompetencer hos sine ansatte. Man skal simpelthen kunne dokumentere, at man har viden og kompetencer – gennem eksamenspapirer og certifikater.

Uddannelse alene gør det ikke

I en krisesituation, som vi har for tiden er det ikke nok at have en uddannelse. Man er også nød til at skabe opmærksomhed omkring de evner man besidder. “Det drejer sig også om at være aktiv og vise at man har noget at byde på”, siger Henning Jørgensen. For selvom man har evnerne er det jo ikke sikkert, at arbejdsgiverne har fået øjnene op for det. Så mangler efterspørgslen ganske enkelt.

At vælge en uddannelse

Så hvad skal man gøre når man skal vælge en uddannelse – om man så leder efter et 6-ugers selvvalgskursus, et længere forløb på uddannelsesydelse, eller en helt ny uddannelse? Henning Jørgensen svarer prompte: “Du skal først og fremmest vælge noget der interesserer dig – noget du kan, altså noget du føler du har talenter for”. For vi kan ikke altid forudse hvad fremtidens arbejdsmarked bringer. “Man kan ikke regne med at man bare skal gå efter det som der for øjeblikket efterspørges. Det er jo også på morgendagens arbejdsmarked, og der sker hele tiden forandringer i forhold til, hvad der er brug for”.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *