Umano – få nyhederne læst højt

Der er mange af os der bruger vores smartphone mens vi kører bil, cykler eller går på gaden – situationer hvor vi egentlig har tid til at læse, men bare ikke har mulighed for det af helt åbenlyse årsager. App’en Umano læser nyhederne højt for dig, så du kan holde øjnene på vejen.

Åbningsskærmen i Umano

Åbningsskærmen i Umano

Når man installerer Umano ligner den så mange andre app’s der samler nyheder sammen og præsenterer dem i et “magasin-agtigt” feed. Intet usædvanligt der. Men når man så klikker på en artikel kommer hele forskellen. For i Umano kan jeg ikke læse artiklen – jeg får den læst højt istedet.

Og det er ikke en robot-stemme der læser artiklerne for mig. Det er et andet menneske som sidder og læser det højt – så det er faktisk til at holde ud at høre på. Hvis man sidder meget i bilen så kan Umano være en virkelig god måde at følge med i nyhederne på.

Når man første gang åbner Umano kommer der en blanding af forskellige artikler – lidt nyheder, lidt sladder, lidt om teknologi, lidt om business og meget andet. Noget af det vil være interessant – andet af det vil være ligegyldigt.

Den store fordel ved Umano kommer når man begynder at personalisere sit feed (lidt ligesom man gør i Zite) – når man klikker på det lille personaliseringsikon kan man vælge hvor stor vægt der skal lægges på de forskellige emner. Her kan man vælge mellem

 • Tilpasningsskærmen i Umano

  Tilpasningsskærmen i Umano

  Inspirational – motivation og inspiration

 • World and politics – politiske nyheder
 • Scientific – videnskabens verden
 • Entrepreneurial – iværksætteri
 • Technology – moderne teknologi, internet etc.
 • Lifestyle – mad og mode
 • Educational – diverse indhold med læringspotentiale
 • Entertainment – sladder, film, musik
 • Business – forretningsnyheder

Under hver af disse kategorier er der en lille orange slider som kan skrues op eller ned alt efter hvor meget eller lidt man ønsker at se til det enkelte emne. På den måde kan man få tilpasset sit feed så det passer præcis til ens interesser.

Udover det kan man, når man “læser” en artikel, trykke “like” og så vil systemet vide at denne type af artikler kan man godt lide. Teorien er så at det skulle afspejles i det udvalg man får præsenteret fremover.

Da alting skal læses op er det naturligvis ikke alle artikler fra alle kilder som kommer på Umano. Der er en naturlig begrænsning i hvor man artikler der kan komme online. Men der ligger en del – og fra gode kilder. I mit feed fandt jeg Wired, Business Insider, The Verge, ReadWriteWeb, Economist, BBC News, Foreign Policy, The Atlantic, Fast Company, NY Times, The New Yorker og mange andre.

Hvis man har en længere køretur kan man inde i Umano lave en playliste over artikler man gerne vil høre, så man har et tilpasset feed på en halv eller en hel time.

I Danmark har Umano den naturlige begrænsning at det hele foregår på engelsk – og det vil nok aldrig ændre sig. Men kan man leve med det, og har man interesser der passer med udvalget i Umano, så er der her en god mulighed for at blive opdateret på nyheder og artikler mens man kører bil, cykler, slår græs eller bare går en tur.

Umano er gratis og findes til både Apple IOS og Android

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *