Video: Sikkerhed i Gmail og Google Drive

Hvis du bruger Google til din email, din kalender, dine dokumenter eller dine filer så har du også brug for at beskytte disse oplysninger. Den allerbedste måde at gøre det på er gennem Totrinsbekræftelse (two factor authentication) – så bliver det betydeligt sværere at bryde ind i din konto. I denne video viser jeg dig hvordan du gør.

online-1Mange tror at de er sikrede bare ved at have et godt password – men det er bare ikke nok. Der er altid en risiko for at et password bliver opsnappet. Så vil andre pludselig have adgang til dine data. Hvis du bruger Google til mange ting kan der være tale om rigtig mange data endda.

Derfor kan det være en rigtig god ide at slå Google’s totrinsbekræftelse til på din konto. Det betyder, at du, hvis du logger ind fra en “fremmed” computer, skal bekræfte din identitet ved at modtage en SMS. Så en der forsøger at få adgang til din konto skal altså også stjæle din telefon for at gøre det. Og så bliver det hele pludselig meget mere kompliceret for dem som har ondt i sinde.

Naturligvis bliver tingene en lille smule mere besværlige når du bruger denne teknik. Hvis du har mange computere du logger ind fra skal du bekræfte dem en efter en. Men når det først er gjort vil du ikke mærke meget til det i hverdagen – og din risiko for at blive angrebet falder betydeligt.

Også på mobilen

Hvis du bruger din smartphone til at tjekke din mail så skal det ikke forhindre dig i at bruge teknikken. I videoen viser jeg også hvordan du laver “applikationsspecifikke passwords” – altså passwords særligt lavet til kun at fungere på EN bestemt telefon, tablet eller f.eks. i Outlook. Hvis du senere skulle få stjålet din telefon eller tablet – eller bare sælger den – så kan du logge ind på accounts.google.com og tage tilladelsen tilbage. Vær dog opmærksom på, at for at dette virker skal du have indtastet TO telefonnumre i sikkerhedsindstillingerne, så Google kan sende koden til den alternative telefon.

Se videoen herunder for at se hvordan du gør – og følg Onlinekurser på Facebook, Google+ og YouTube for at få besked når vi kommer med nyt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *