Video: Snapseed til Google+

Det er et års tid siden at Google købte Nik Software. Nik lavede, og laver, billedbehandlingssoftware, og efter min mening noget af det bedste på markedet. De var især kendt for deres app Snapseed (som fås til både Android og IOS). Og nu har Google valgt at implementere Snapseed i Google+. Det betyder at du nu har adgang til kraftfuld billedredigering i din browser. I videoen (nederst i artiklen) gennemgår jeg grundfunktionerne.

01 Sep. 17 05.34Det kræver kun få ting for dig at kunne bruge Snapseed i browseren. For det første skal du bruge Google+ (hvis du har en Gmail har du sikkert allerede en Google+-konto, det er bare ikke sikkert du bruger den aktivt). Prøv at gå til http://plus.google.com/ for at komme igang med Google+.

Det andet krav, som jeg allerede har hørt Google få en del kritik for, er at du skal bruge Google’s egen browser Chrome. Det fungerer simpelthen ikke i Internet Explorer, Safari, Firefox, Opera eller nogen af de andre. Google har været lidt vævende og sagt at det kommer til at understøtte alle browsere … på et tidspunkt. Men altså lige nu er der ikke nogen vej uden om Chrome.

Men med de to ting så er du klar til at begynde at redigere.

Grundfunktioner

Du åbner dit billede i fuldskærm i Google+ (via menuen “Photos”) og klikker på Edit for at starte Snapseed.

02 Sep. 17 05.37

Så bliver du præsenteret for de grundlæggende muligheder i systemet. Øverst finder du “Auto Enhance” der per automatik går ind og laver forbedringer på dit billede. Ofte f.eks. ved at tilføje mere kontrast. Ved at klikke på customize kan du slå det til og fra – eller ændre hvor kraftigt de forskellige justeringer skal være.

De øvrige grundfunktioner er:

 • Tune Image – justeringer til eksponering, farvemætning, hvidbalance, støjfjerning etc.
 • Selective adjust – lokale justeringer til f.eks. at lysne et ansigt eller lignende
 • Details – skarphed og strukturjusteringer
 • Crop & rotate – beskær, ret op og roter billedet

Udover grundfunktionerne finder du en række mere kreative muligheder:

 • Black & White – konvertering til sort/hvid med forskellige indstillinger
 • Center fokus – mulighed for at sløre kanterne, gøre dem mørkere eller lysere og dermed fremhæve motivet i center af billedet
 • Drama – struktur i overmål. Giver et meget “gritty” look
 • Frames – tilføj forskellige typer af rammer til billedet
 • Tilt Shift – tilføjer en særlig blur-effekt som får billedet til at ligne miniature billeder
 • Vintage – et look som gamle fotos
 • Retrolux – “instagram-agtige” effekter med falsk lys, ændrede farver etc.

Der er utrolig mange forskellige indstillingsmuligheder i Snapseed, og når man lærer at bruge det så er det et virkelig kraftfuldt værktøj. Se min gennemgang i videoen herunder.

Husk at du kan følge Onlinekurser på Facebook eller på Google+, hvor du altid får besked når der er nye artikler online.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *