Vine – det er instagram til video

Vi havde jo nok set det komme. Nu har vi i nogle år delt billeder på Instagram – og så er turen kommet til video. Tjenesten hedder Vine, og den er blevet lanceret i dag.

Det er en uhyre simpel ide. Med Vine kan du nemt optage videoer på max 6 sekunders længde, og dele dem på Twitter og/eller Facebook. Dermed kan du skabe helt korte stemningsklip – meget i stil med den slags billeder som du ville lave på Instagram, men bare med bevægelse.

Vine er en af de simpleste apps jeg nogensinde har set. Når du vil lave en ny video så trykker du på optag knappen, og så er du klar. Når du holder fingeren på skærmen optager den – og når du slipper så stopper den. Du kan altså godt lave en video der består af flere forskellige små klip sat sammen i en montage. Når du er færdig, eller du har optaget seks sekunders video, så trykker du på knappen og kan dele den med dine venner. Du kan ikke redigere videoen efterfølgende. Du kan optage – og så kan du dele. og det er det hele. Simpelt og nemt. Og det er en god ting.

Det kan godt være det lyder mærkeligt, men når man først prøver det så er det faktisk ret sjovt. Jeg kan komme på massevis af situationer hvor jeg kunne finde på at bruge Vine – til at vise en stemning som måske ikke helt kan opfanges af et enkelt billede. Fra konferencer, rejser, naturen eller måske bare fra ens hverdag på kontoret. Eller til at lave små sjove animationer. Eller ….

Lige nu er Vine kun til IOS, men lur mig om den ikke kommer til Android også. Og det er svært at vide om det her bliver så stort som Instagram – eller om vi allesammen har glemt det igen i næste uge. Det vil tiden vise.

Herunder har vi lavet en søgebox, hvor du kan se nogle af de mange tweets der kommer fra folk som prøver Vine for første gang. Klik på de blå links for at se Vines fra hele verden!

Hvad vil du bruge Vine til? Skriv det i kommentarerne herunder


En tanke om "Vine – det er instagram til video"

  1. Pingback: Instagram - nu med video | Onlinekurser.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *