Yodiz – et redskab til online projektledelse

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg ikke normalt er en fan af online-værktøjer til at styre projekter. Oftest mener jeg at man kommer længst med samtale, whiteboards, post-it-notes og god kommunikation i gruppen. Men hvis et team er geografisk spredt kan det vise sig at være en god ide at føre noget af projektledelsen over til nettet.

Yodiz er et nyt værktøj til online-projektledelse, og et ret godt et oven i købet. Det bruger metoderne kendt fra agile / Scrum – og gør det på en måde hvor det bliver til et godt værktøj for både projektlederen og projektdeltagerne.

Yodiz' taskboard

Hjørnestenen i Yodiz er anvendelsen af et “taskboard” – en elektronisk tavle hvor man kan se alle de tasks man som team skal gennemføre for at levere et produkt. Det giver samtlige team-medlemmer et godt overblik over hvad der skal udføres, hvad der er ved at blive udført, og hvad der er blevet afsluttet.

Yodiz bruger, som sagt, agile og scrum som det metodiske grundlag, og det er formentlig en fordel af have et vist kendskab til disse metoder for at få det fulde udbytte. Men Yodiz kan også i nogen grad fungere som en indføring i disse metoder da det stiller alle de forskellige værktøjer til rådighed så man kan afprøve dem. Og der er en række fine små instruktionsvideoer til at komme igang på.

Der hvor systemet for alvor adskiller sig fra mange af de eksisterende projektledelsessystemer er at det er grundlæggende socialt. Næsten alt i systemet er udstyret med kommentarfelter, så man kan bruge systemet som diskussionsværktøj omkring opgaverne i projektet. Selvom det virker som en mindre detaljer kan det meget vel vise sig at være det allervigtigste. For når man er geografisk spredt er netop diskussioner omkring projektet noget af det som er sværest at få gang i. Og ved at have dem integreret i selve projektledelsesværktøjet vil det være lettere at få dem startet. Her er også mulighed for at dele billeder og video – og dermed gøre diskussionerne mere levende.

Yodiz er gratis for mindre organisationer – op til 10 brugere og et projekt. Har man brug for mere end det skal man betale for det. Men mange små projektgrupper vil nok opdage at gratislicensen er nok.

En tanke om "Yodiz – et redskab til online projektledelse"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *