Zite – dit personlige tidsskrift på iPad

Tidligere i denne uge skrev jeg om Shelby.tv – din personlige TV-station. Men hvis du mere er til tekst end video er der også råd for det. F.eks. med applikationen Zite, som findes til iPad.

Dit personlige ... strikkemagasin?

Internettet indeholder langt mere information end du nogensinde kan nå at læse. Og selvom du ved der er en masse interessante kilder derude, så ender du meget tit med at bruge de samme websites igen og igen og igen.

Men man kan godt blive træt af at læse danske netaviser der genudgiver de samme Ritzau-telegrammer i et gigantisk digitalt ekkokammer. Zite kan måske være løsningen.

Zite er skabt til at finde de kilder du ikke kender endnu. De kilder som skriver om dine interesser – og så præsentere dem for dig i et konstant opdateret magasinlignende format.

Når du starter Zite kan du indtaste din Twitter og Facebook-konto. Det bruger Zite til at få en anelse om hvem du er, og hvilke ting du interesserer dig for. Derefter kommer du til en række skærmbilleder hvor du vælger hvilke emner du interesserer dig for. Her kan du f.eks. vælge teknologi, musik, politik, business, mode eller vin. Men du kan også søge. Så hvis du har en særlig interesse for noget søger du bare efter det. Interesserer du dig f.eks. for at strikke – så skriver du “Knitting” i søgefeltet – og så har du en sektion af Zite med strikkeartikler, opskrifter, anmeldelser og meget andet.

Efter du har indstillet dit magasin er du klar til at læse. Du bladrer gennem Zite ligesom du ville gøre med et blad, og hvis du vil læse en artikel klikker du på den og kan læse den med det samme.

Zite lærer dig at kende

Men det er her Zite virkelig bliver smart. For lige til højre for artiklen er et lille panel. her kan du se hvilke søgeord som artiklen er fundet under – og du har mulighed for at give en “thumbs up” eller “thumbs down”. Når du klikke “thumbs up” husker Zite det – og for fremtiden vil der være flere artikler i samme stil i dit magasin.

Så Zite lærer altså hvad du syntes er godt – og tilpasser indholdet til dig som læser. Jo længere du bruger programmet, jo mere vil det ramme netop dine interesser. Og fra hver artikel finder du også knapper til at dele artikler på Facebook, Google+, Twitter, email – eller f.eks. gemme dem på Evernote så du kan læse dem senere.

Zite er indbegrebet af “personligt medie”. Ingen andre har nøjagtig samme Zite som dig – det er skræddersyet til dit behov. Og dermed bliver det en del af den samme trend, som vi så med Shelby.tv – at vi vil have tilpasset vores medier til os – udfra vores interesser, vores venner og vores personlige smag.

Zite er gratis og kan findes i Appstore – eller på www.zite.com

En tanke om "Zite – dit personlige tidsskrift på iPad"

  1. Pingback: Umano - få nyhederne læst højt | Onlinekurser.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *